avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Soluþia instanþei - vreau sa fac apel si m-am gandit ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Soluþia instanþei - vreau sa fac apel si m-am gandit sa deschid un alt proces care sa fie mutat in alt oras

Solutie: Admite în parte acţiunea civilă având ca obiect „partaj bunuri comune”, formulată de reclamantul V. D. în contradictoriu cu pârâta V. D. M., cu acelaşi domiciliu. Admite în parte cererea reconvenţională formulată de pârâta V. D. M. în contradictoriu cu reclamantul V. D.. Constată că au calitatea de bunuri comune, dobândite în timpul căsătoriei, cu o contribuţie de 50 % reclamantul şi 50% pârâta, următoarele bunuri în valoare totală de 111.050 lei: -un apartament cu două camere situat în B., str. -, bloc -, sc. -, ap.-, înscris în CF 51272-C1-U5 Bistriţa, în valoare de 105.000 lei; - mobilă de sufragerie, în valoare de 2.000 lei; - mobilă de tineret în camera mică, în valoare de 800 lei; - mobilă de bucătărie, în valoare de 500 lei; - aragaz Zanussi, în valoare de 1.200 lei; - cuptor cu microunde, în valoare de 300 lei; - maşină de spălat automată, în valoare de 1000 lei; - televizor în camera mică, în valoare de 250 lei; Dispune sistarea stării de coproprietate în devălmăşie şi partajarea bunurilor comune, după cum urmează: Atribuie pârâtei, V.D. M., în proprietate exclusivă toate bunurile descrise mai sus, în valoare totală de 111.050 lei lei: Obligă pârâta, V. D. M., să plătească reclamantului în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, suma de 55.525 lei cu titlu de sultă compensatoare, până la egalizarea loturilor. Constată că are calitatea de bun propriu al pârâtei, televizorul Arctic din camera mare, în valoare de 300 lei. Respinge ca neîntemeiată cererea pârâtei V. D. M. de a se constata că apartamentul descris mai sus şi termoteca (centrala termică) sunt bunuri proprii ale pârâtei. Compensează în parte cheltuielile de judecată efectuate de părţi şi obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 1.607,5 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 1 martie 2013. Vrea sa mai adaug ca termoteca a fost cumparata de catre mama mea in rate pe baza de cupon de ensie plus ce sunt mentionate mai sus mobila nu are o valoare asa mare ca este mai veche decat mine si arata groaznic dc sa platesc eu atat daca nu este o valoare adevarata si sunt bunuri care sunt cumparate de catre sot dupa casatorie in ideeea sa foloseasca fetele dar acum eu dc sa fiu obligata sa platesc din oment ce nu sunt cumparate de el in timpul casatoriei , pe apartament am act doveditor ca parinti mei mi-au dat drept mostenire apartamentul am act cu martori fiind audiati si martori din acest act , ce se poate face vrea sa fac apel si m-am gandit sa deschid un alt proces in care sa fie mutata in alt oras , judet, sau chiar mai departe la cedo , va rog ajutat-ma
Cel mai recent răspuns: mihaelaz1 , utilizator 19:23, 5 Martie 2013
Asteptati sa primiti motivarea acestei sentinte si declarati apel daca va nemultumeste hotararea, atat pe aspectul bunurilor comune cat si al valorii lor.

Un eventual dosar cu acelasi obiect nu veti putea deschide. Nici in alta localitate pt ca nu va fi competenta teritorial.

Puteti face insa o cerere de stramutare a judecarii apelului, insa trebuie motivata si aceasta cu argumente pertinente si temeinice.

Nu ati avut avocat? Nu s-a facut o expertiza evaluatorie a bunurilor? Nu ati contestat valoarea stabilita prin expertiza?
multumesc foarte mult de raspuns, a venit cineva si a vazut apartamentul dar a declarat el ce a vrut , acum m-am gandit sa fac recurs si pe urma sa vedem cu bunurile din casa pt ca sunt multe devalorizate care in mod normal nu ar fi trebuit impartite sau nici nu se pot aminti , am vrut sa va intreb cheltuielile de judecata trebuie sa i le platesc tot eu ? nu fiecare partea sa si atat ca nu este nici un castig decat impartirea 50 /50 si cum pot demonstra ca sunt electrocasnice cumparate de mn cu bonuri dupa casatorie la fel si ale lui dar mi le cere sa i le platesc ? si bunuri cumparate de mama mea fiind acte pe dansa ? am avut avocat dar dansul are un avocat f f bun al meu este un pik slabutz cred sau nici nu stiu ce sa zis din moment ce eu am act facut inaintea casatriei cu mostenire apartamentul de la parinti si contractul este pe ambii se pare ca nu s-a luat in considerare nici un act doveditor din dosarul meu nici martori care intr-adevar au semnat acel act

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune- lamuriri sentinta Constantin Iulian Voicu Constantin Iulian Voicu Buna ziua. Am si eu o nelămurire. În cele ce urmează aș vrea să mă lămuriți un pic. Nu inteleg sumele, Va rog cum puteți, pe scurt să mă lămuriți ... (vezi toată discuția)
Consultanta in drept civil VikBemBem VikBemBem Buna ziua. Ma numesc BV. din Arad. Doresc oferte de consultanta sau reprezentare in proces DE DAUNA CONTRA FOSTULUI AVOCAT. Motive Am avut un ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)