avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum rezolv cu actul de mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum rezolv cu actul de mostenitor?

ce trebuie sa fac in urmatorul caz? mama a murit in aprilie 2008 in urma am ramas doi mostenitori eu si sora mea ,amandoua avem testamente cu ceea ce mostenim dar la imobilul pe care il mostenesc eu exista o hotarare judecatoreasca de iesire din indiviziune care este data pe ambii mostenitori.Actiunea in justitie a fost deshisa pe numele mamei ea fiind proprietarul .acum eu nu stiu ce sa fac?am fost la doi notari unul a zis sa ignor hotararea si sa mergem dupa testament iar celalalt a zis sa fac un plan cu ce a atribuit instanta sa il inscriu la cadastru dar nu stia pe cine va intabula pe mostenitori sau pe mama.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 11:53, 19 Februarie 2009
Angajati un avocat caruia prezentati toate documentele cu siguranta acesta va stii ce trebuie facut
Eu nu pricep mai nimic din ce ati scris mai sus.

Cu cine s-a judecat mama? Care ambii mostenitori?
Mama nu putea sa fie si singurul proprietar si sa se fi judecat cu cineva intr-o actiune de iesire din indiviziune.
Deci: al cui era imobilul? Al mamei si al mai cui?
Ce anume s-a hotarat? Cui i-a revenit imobilul dupa partaj?
Mamei?
Daca i-a revenit mamei, atunci e in ordine. Era al ei si putea sa vi-l lase.
Daca in urma partajului imobilul a fost atribuit altcuiva insemna ca mama nu mai avea cum sa va lase ceea ce nu mai avea.

Lamuriti-ne ca sa va putem lamuri.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
romascanu, moderator
da pai in noiembrie am terminat procesul de iesire din indiviziune si pana atunci eu am tot zis de testament dar avocatul a zis ca la instanta nu trebuie si ca oricum testamentul e valabil
mama avea 1/2din imobil ea s-a judecat cu celalalt proprietar dar intre timp ea a murit si la dosar am fost trecuti mostenitorii adica eu si sora mea si hotararea a fost data tot asa pe ambele.DE acea un notar mi-a zis sa lasam hotararea si sa mergem pe celelalte acte iar celalalt sa mai fac un plan sa il inscriu la cadastru si in functie de ceo sa scrie cei de la cadastru sa fac actul de mostenitor dar cu partaj.
Romania a scris:

Actiunea in justitie a fost deshisa pe numele mamei


Defunctii nu prea promoveaza actiuni. Drept pentru care am plecat de la presupunerea ca MAMA, in timpul vietii ei s-o fi judecat cu cineva.

Dar acum, dupa ultimul mesaj al dvs. imi pare ca vreti sa spuneti ca dupa moartea mamei voi, cele doua surori, v-ati judecat intr-o actiune de iesire din indiviziune asupra unui bun ramas dupa mama. Pai asta ar cam fi altceva decat o actiune "deschisa pe numele mamei".

Din pacate nu stiu sa dau cu ghiocul ca sa pot pricepe despre ce vorbim de fapt.
Mai bine incercati sa discutati cu un avocat, cu hartiile in fata.


Revin.
Vad ca ati mai scris ceva in timp ce scriam si eu. Si asta iar schimba povestea conform celor ce ..ghicisem eu initial (cum ca mama s-a judecat cu altcineva).

Hotararea acesta este definitiva si irevocabila?
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Iesire din iniviziune virgil1950 virgil1950 Buna eu si fratele meu nu am dezbatut mostenirea dupa tata mort cu vreo 10 ani in urma acum a murit si mama vreim sa iesim din indiviziune si tot odata sa ... (vezi toată discuția)
Indiviziune Adelina2017 Adelina2017 Buna ziua!Se poate face ieșirea din indiviziune a unui teren împărțit in doua loturi,după ce a fost făcut cadastrul Per total și apoi separat numai ... (vezi toată discuția)
Mostenire mirelas mirelas Buna ziua ! Mama mea (decedata ) are dreptul la o mostenire de la parinti, avand inca 4 frati cu care trebuie sa imparta aceasta mostenire ( un teren de 2 ... (vezi toată discuția)