Buna ziua!
Imi cer scuze daca nu am postat acest mesaj in categoria potrivita.
Am o problema la care nu am gasit rezolvare in alta parte.
Sunt somer si m-am angajat acum cateva zile la o societate. La cateva ore dupa angajare trebuia sa incep serviciul, dar cand m-am prezentat la locul de munca mi s-a spus ca nu mai e nevoie de serviciile mele, astfel ca de comun acord cu firma am hotarat rezilierea contractului. As vrea sa stiu, in aceste conditii, voi mai beneficia de somaj?
Care a fost temeiul de drept al incetarii contractului? Daca 55.b, categoric nu mai beneficiati de somaj... Daca nu mai avea nevoie, trebuia sa va concedieze, ca sa va dea posibilitate de a va intoarce in somaj...
In acest caz, nu temeiul de drept al incetarii c.i.m. are relevanta , ci durata c.i.m. ... nedeterminata sau determinata ?
Pentru durata determinata se suspenda plata indemnziatiei, astfel:
Art. 45 din Legea nr.76/2002
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;
.....
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
Pentru durata nedeterminata inceteaza plata indemnziatiei, astfel:
Art. 44 din Legea nr.76/2002
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
.....
??? din subiect reiese ca "de comun acord cu firma am hotarat rezilierea contractului.",deci, daca sa presupunem ca CIM a fost incheiat cu 55.b, nu cred ca are vreo importanta ce tip de contract a stat la baza.
Am fost in cursul zilei de azi la AJOFM si mi s-a spus ca nu a fost afectat cu nimic somajul si ca voi primi in continuare.
Multumesc pentru ajutorul acordat!
Revenire din somaj
econo
Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)