avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ref.: indemnizatie somaj/ preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ref.: indemnizatie somaj/ preaviz

Buna ziua,
Am beneficiat de indemnizatie de somaj pt 3 luni, dupa care m-am angajat pe perioada determinata ( 5 luni ),..., au trecut 2 luni si am fost instiintat ca urmeaza a fi disponibilizat.
Intrebare : beneficiez de preaviz ( ca in cazul unui contract pe perioada nedeterminata), SI ma pot intoarce in somaj ( tinind cont ca nu s-a respectat perioada contractala de 5 luni ) ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 20 Mai 2013
Da, va puteti intoarce in somaj , intrucat incheierea unui c.i.m. pe durata determinata de cel mult 12 luni duce la suspendarea platii indemnziatiei de somaj.

Art. 45 din Legea nr.76/2002 prevede :
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
......
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;
....

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere somaj AndreiCT AndreiCT Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am postat acest mesaj in categoria potrivita. Am o problema la care nu am gasit rezolvare in alta parte. Sunt somer si ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj peugen68 peugen68 Buna ziua, am o mare problema. Fiind in somaj de mai putin o luna mi-am gasit un loc de munca. Culmea am si fost angajat in cateva minute si trimis la munca. ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de somaj? andral andral Daca o persoana aintrerupt somajul ,angajandu-se la o firma dar dupa perioada de proba[5 zile+1zi previz] i s-a facut o Notificare in care este scris ca se ... (vezi toată discuția)