avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... nu s-a raspuns la interogatoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

nu s-a raspuns la interogatoriu

Am formulat interogatoriu pentru parata persoana juridica.
Aceasta a depus raspuns la interogatoriu, dar defapt nu a raspuns la intrebarile puse. A dat raspunsuri incomplete, evazive, raspunde altceva ce nu a fost intrebata, sau ca a precizat deja in intampinare, desi nu a precizat.
In conditiile acestea cum trebuie sa procedez? Poate instanta sa-i impuna sa raspunda? sau faptul ca nu raspunde echivaleaza cu o recunoastere.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:28, 5 Martie 2013
Un caz similar am intalnit cu ceva ani in urma, Si eu am facut precizari la raspunsurile "evazive" ale paratei. Dar totodata am dat eu raspunsul ca un plus de probatoriu ce se sprijinea pe probe concludente. Sper ca ai inteles raspunsul.!!
In urma acestui interogatoriu, puteti depune "Note de sedinta" prin care sa va exprimati punctul de vedere asupra raspunsurilor interogatoriului, fiecare intrebare si raspunsul la aceasta, punctual, fiind comentata pe rand de dvs.
Oricum, daca raspunsurile sunt departe de tema intrebarilor, instanta va constata acest aspect, dar este bine ca si dvs. sa faceti referire la acesasta problema, ca s-a raspuns evaziv sau fara legatura cu intrebarea.
Instanta va aprecia aceasta proba prin raportare si la restul probelor administrate de dvs.

Poate ar fi bine sa va suplimentati probatoriul.

In niciun caz instanta nu va solicita sa raspunda din nou la intrebari. Acesta este raspunsul partii si il va lua ca atare. Dvs ca si reclamant trebuie sa va probati pretentiile.

Parata prin interogatoriu nu este obligata sa spuna adevarul ca nu e martor sa jure si sa fie obligat sa spuna tot ceea ce stie in legatura cu aspectele despre care este interogat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare interogatoriu mihai1667 mihai1667 Sunt implicat intr-un proces civil in calitate de parat. Instanta a aprobat proba cu interogatoriu ptr partea reclamanta. S-a depus acest interogatoriu ... (vezi toată discuția)
2 intrebari iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune :) multumesc tuturor pentru sfaturile si ideile de pana acum! in prezent am 2 INTREBARI legate de cazul meu pe scurt : 1. in cazul meu, sunt ... (vezi toată discuția)
Interogatorii - anulare contract legea 112 adrianadamian2009 adrianadamian2009 Va solicit un raspuns la urmatoarea speta: Intr-un proces de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vanzare-cumparare pe legea 112/1995, in ... (vezi toată discuția)