Am formulat interogatoriu pentru parata persoana juridica.
Aceasta a depus raspuns la interogatoriu, dar defapt nu a raspuns la intrebarile puse. A dat raspunsuri incomplete, evazive, raspunde altceva ce nu a fost intrebata, sau ca a precizat deja in intampinare, desi nu a precizat.
In conditiile acestea cum trebuie sa procedez? Poate instanta sa-i impuna sa raspunda? sau faptul ca nu raspunde echivaleaza cu o recunoastere.
Un caz similar am intalnit cu ceva ani in urma, Si eu am facut precizari la raspunsurile "evazive" ale paratei. Dar totodata am dat eu raspunsul ca un plus de probatoriu ce se sprijinea pe probe concludente. Sper ca ai inteles raspunsul.!!
In urma acestui interogatoriu, puteti depune "Note de sedinta" prin care sa va exprimati punctul de vedere asupra raspunsurilor interogatoriului, fiecare intrebare si raspunsul la aceasta, punctual, fiind comentata pe rand de dvs.
Oricum, daca raspunsurile sunt departe de tema intrebarilor, instanta va constata acest aspect, dar este bine ca si dvs. sa faceti referire la acesasta problema, ca s-a raspuns evaziv sau fara legatura cu intrebarea.
Instanta va aprecia aceasta proba prin raportare si la restul probelor administrate de dvs.
Poate ar fi bine sa va suplimentati probatoriul.
In niciun caz instanta nu va solicita sa raspunda din nou la intrebari. Acesta este raspunsul partii si il va lua ca atare. Dvs ca si reclamant trebuie sa va probati pretentiile.
Parata prin interogatoriu nu este obligata sa spuna adevarul ca nu e martor sa jure si sa fie obligat sa spuna tot ceea ce stie in legatura cu aspectele despre care este interogat.