avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... instalare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

instalare apometre

Buna ziua! Am si eu o problema de lamurit. Daca am datorii la asociatie si vreau sa imi instalez apometre fara a avea posibilitatea de a achita integral datoria la asociatie, administratorul poate sa imi interzica montarea apometrelor pana la achitarea integrala a datoriilor? Exista undeva specificat acest lucru? Administratorul poate baga persoane in plus la plata fata de cei care sunt deja, fara a cere acest lucru persoana respectiva?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
lupulescuvictor, utilizator
Nu are nici o importanta ca aveti datorii la cotele de intretinere, daca montati apometre trebuie sa le ia in considerare la fel ca la toti proprietarii.
Daca pesoana nu doreste sa treaca la plata cotelor de intretinere 1, 2, 3, .... persoane care locuiesc in condominiu atunci administratorul ce sa faca, sa nu treaca?
Legea spune ca trebuie trecuta o persoana daca locuieste mai mult de 15 zile.

HG 1588/2007 Art. 17. — (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;
Daca proprietarul unui apart spune ca la fiecare sf de saptamana (ex.vineri- luni dimineata)vine o persoana la el in apart. ,deci 12 zile, il credem pe cuvant sau adm, seful de scara , vecini stau de paza in celelalte zile sa vada daca depaseste cele 15 zile prevazute in norme ?. Eu cred ca este corect sa fie scazut daca nu locuieste 15 zile consecutive.
Ideeia discutiei mele pleaca de la faptul ca administraturul blocului ma obliga sa nu am nici un fel de datorie la intretinere si dupa aceea sa imi instalez apometrele. Este legal acest lucru?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
lupulescuvictor, utilizator
Si ati primit raspuns, NU ARE LEGATURA DATORIA CU APOMETRELE, este obligat sa le ia in considerare!

@sanda65
Eu cred ca este corect sa fie scazut daca nu locuieste 15 zile consecutive.

Atunci un locatar poate sa locuiasca 14 zile, face o pauza de 7 si mai revine si locuieste inca 10, asta inseamna ca ca a locuit 24 zile, dar nu are 15 consecutive.#-o
Credeti ca intra in atributiile presedintelui sau administratorului sa faca fise de pontaj pentru fiecare locatar???
Legea spune foarte clar: daca a locuit mai mult de 15 zile, nu spune consecutiv!!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
ContSters241232, utilizator
@lupulescuvictor,
Noi am montat aceste apometre in urma cu vreo 15 ani. Atunci, pentru ca era o chestie de noutate, in AG a proprietarilor s-a propus si aceasta conditie ciudata. S-a propus si s-a adoptat, astfel incat majoritate celor care au dorit sa-si monteze apometre si-au achitat toate debitele. La fel s-a procedat si la gaze naturale, dar aici era o logica, in sensul ca se trecea de la pausal la contract individual...
Bine, la dvs. cum sta treaba? Apoi, nu inteleg de ce discutati cu administratorul si nu cu presedintele? La AG a proprietarilor ati fost prezent? S-a discutat ceva in acest sens? Cum s-a procedat in cazul celorlalti proprietari?
Daca aveti ceva debite pe-acolo, poate aveti probleme care va impiedica sa le achitati. Dicutati, esalonati debitul si puneti-va apometrele, reduceti in acest fel si cheltuielile, respectati regulamentele interne cu privire la consumul de apa si a diferentelor inregistrate

Alte discuții în legătură

Restante - penalizari - apometre GabrielaGabriela1 GabrielaGabriela1 Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de proprietari,familia mea are o datorie destul de mare la intretinere in jur de 5000 lei,locuiesc la un bloc de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de propietari,ignora legea 230/2007 SAUNDU SAUNDU Buna dimineata,doresc o lamurire si un sfat pentru un demers al locatarilor in relatia cu asociatia de propietari.Concret: -In aprilie 2015 asociatia a ... (vezi toată discuția)
Administratorul si presedintele de bloc monteaza in mod fraudulos apometre cu unde radio ContSters346864 ContSters346864 Buna seara, Presedintele si administratorul de bloc au dispus montarea apometrelor cu unde radio fraudulos deoarece nu au convocat o adunare generala ... (vezi toată discuția)