avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante - penalizari - apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante - penalizari - apometre

Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de proprietari,familia mea are o datorie destul de mare la intretinere in jur de 5000 lei,locuiesc la un bloc de camin:1 camera,nu am avut ceasuri in casa asa ca apa am platit-o la comun ,la 3 persoane intretinerea vine de la 250 lei in sus+vreo 300 lei penalitatile lunar in jur de 700 lei intretinerea.Sa platit 2000 lei acum 5 luni,dar datoria a crescut inapioi in max 3 luni,si nu se poate sa platim totul pentru a ajunge la zi.As dori sa stiu daca mai exista acea lege in care daca platesc totul integral,sa pot plati fara a mai plati restantele?daca stie cineva,sa-mi explice cum sta treaba.Presedintele de bloc nu e f competent si daca il intrebi nu-l intereseaza.Vreau sa stiu exact cum sta treaba ca atunci cand ma duc sa-i explic,sa nu imi zica ca nu se poate si atat.

As aprecia daca mi-ar raspunde cineva
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
GabrielaGabriela1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:49, 9 August 2013
Nu stiu sa va spun legea.
Dar costurile sunt destul de mari.
Ce stiu eu de la asociatia din care fac parte, cei care nu au contoare, platesc 10mc de apa rece si 5 sau 8 de apa calda.
Dupa ultima afisare de la avizier apa rece costa 7.01 lei mc si apa calda 11.28.
Oricum ar fi, costurile sunt destul de mari la dvs.
Sugerez sa va adresati primariei pentru verificari despre cum se fac aceste calcule. Chiar daca aveti restante aveti drepturi.
Nu toti administratorii sau presedintii sunt foarte competenti.
Solicitati copie dupa facturile de apa rece si apa calda. Aveti acest drept si aveti dreptul sa solicitati ca acestea sa fie afisate la avizier.
Cereti informatii in termen de 15 zile de la afisarea intretinerii, presedintelui despre ce include suma pe care o aveti de plata. Ori o faceti in scris si o inmanati presedintelui cu numar de inregistrare si semnatura ori o trimiteti cu confirmare de primire prin posta.
@gabriela
Legea nr 175/2010 nu mai opereaza in prezent
Dispozitiile acesteia au avut aplicabilitate strict 12 luni ,in intervalul iunie 2010-iulie 2011
Incercati sa negociati cu asociatia de proprietari,incheierea de angajament ferm de plata a datoriilor acumulate

bobman a scris:

Nu stiu sa va spun legea.
Cereti informatii in termen de 15 zile de la afisarea intretinerii, presedintelui despre ce include suma pe care o aveti de plata. Ori o faceti in scris si o inmanati presedintelui cu numar de inregistrare si semnatura ori o trimiteti cu confirmare de primire prin posta.

HG nr 1588/2007 Art. 12
Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
A. Drepturi:
a) sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a asociatiei de proprietari;
b) sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari, daca au capacitatea deplina de exercitiu;
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;

Aveti dreptate. 10 zile nu 15 zile cum am spus.
@GabrielaGabriela1
Nu a existat nicio lege care sa scuteasca restantierii de plata restantelor.
Poate a penalizarilor, dar aceasta nu mai este in vigoare.

Ceea ce e de discutat este problema penalizarilor. Spuneti-ne daca aveti asociatie de proprietari.
Ma scuzati,am gresit era vb de penalizari nu restante.Da exista o asociatie de proprietari in bloc

Alte discuții în legătură

Refuz administratie de a lua in calcul apometrele individuale de apartament Steliana1 Steliana1 Locuiesc intr-un bloc care este contorizat la toate apartamentele de peste 5 ani numai ca dupa ce au fost instalate pe banii locatarilor s-a observat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema,detin ... paula38 paula38 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema,detin o garsoniera din luna august anul trecut si pina in prezent nefiind in tara ,nu am putut citi ... (vezi toată discuția)