avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante - penalizari - apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante - penalizari - apometre

Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de proprietari,familia mea are o datorie destul de mare la intretinere in jur de 5000 lei,locuiesc la un bloc de camin:1 camera,nu am avut ceasuri in casa asa ca apa am platit-o la comun ,la 3 persoane intretinerea vine de la 250 lei in sus+vreo 300 lei penalitatile lunar in jur de 700 lei intretinerea.Sa platit 2000 lei acum 5 luni,dar datoria a crescut inapioi in max 3 luni,si nu se poate sa platim totul pentru a ajunge la zi.As dori sa stiu daca mai exista acea lege in care daca platesc totul integral,sa pot plati fara a mai plati restantele?daca stie cineva,sa-mi explice cum sta treaba.Presedintele de bloc nu e f competent si daca il intrebi nu-l intereseaza.Vreau sa stiu exact cum sta treaba ca atunci cand ma duc sa-i explic,sa nu imi zica ca nu se poate si atat.

As aprecia daca mi-ar raspunde cineva
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
GabrielaGabriela1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:49, 9 August 2013
Trebuie sa discutati, probabil intr-o AG a proprietarilor, aceasta situatie. Nu este nici-un motiv sa va conditioneze montarea si luarea in calcul a apometrelor. Este cu totul si cu totul anormal. Probabil ca cei din conducerea as. prop. au montate apometre si se profita de situatia celor care nu si-au montat apometre. Am o curiozitate, cam cum vi se repartizeaza pausalul? Pe lista de plata apar cantitatile de apa consumate de cei cu apometre si cei in pausal? Mai sunt si pierderi, toata lumea participa la pierderi, ori datorita celor incarcati la pausal nu mai aveti pierderi?
Va propun sa discutati cu toti vecinii care nu au montate apometre sa faca tot posibilul pentru sa-si achizitioneze apometre, sa determinati conducerea as. prop. sa vi le i-a in calcul (cerere scrisa cu nr. de inregistrare), iar daca va loviti de refuz din parte lor, sa mergeti in audienta la primarie - vedeti ca au acolo un birou specializat in relatiile cu as. prop.
Ei, in aceste conditii, o sa observati ca valoarea intretinerii pentru familia dvs. o sa scada drastic - poate nu la valoarea de 70 lei/luna, dar undevea pe-acolo - functie si de consumurile realizate (puteti gestiona corespunzator consumul dupa posibilitatile de plata).
Repet, trebuie sa va uniti cu ceilalti proprietari aflati in situatia dvs., sa le explicati avantajele montarii apometrelor... Veniti aici pe forum sa ne spuneti ce ati rezolvat si poate va mai ajutam cu unele sfaturi, trebuie sa observati ca aici sunt oameni - total dezinteresati, care chiar dau o mana de ajutor celor care cer acest lucru. Deci dezinteresat si neoficial...
Succes!
Da am pus ceasuri doar in casa =acolo un mai am apa si presedintele de bloc a spus ca nu il ia in considerare pana nu platim
Nu prea am inteles ce vreti sa spuneti in ultima dvs. postare. In fine, regula este ca presedintele nu face ce vrea ”muschii lui” intr-o asociatie. Recititi ce v-am sfatuit mai sus si poate o sa intelegeti cum trebuie procedat.
Luati legatura cu toti proprietarii aflati in situatia dvs. Mergeti la asociatie, vedeti daca as. prop. a impus anumite conditii pentru montarea de apometre (oricum ar fi, conditiile sunt abuzive), incercati sa va luati niste angajamente de plata a restantelor si atunci poate ca o sa gasiti intelegere la vecinii dvs. Respectati-va angajamentele luate, intrati in rand cu lumea. Nimeni nu zice ca este prea usor, dar asta e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz administratie de a lua in calcul apometrele individuale de apartament Steliana1 Steliana1 Locuiesc intr-un bloc care este contorizat la toate apartamentele de peste 5 ani numai ca dupa ce au fost instalate pe banii locatarilor s-a observat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema,detin ... paula38 paula38 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema,detin o garsoniera din luna august anul trecut si pina in prezent nefiind in tara ,nu am putut citi ... (vezi toată discuția)