avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Altercatie fara martori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Altercatie fara martori

In data de 01.01.2013, prietenul meu a avut o altercatie cu mai multi indivizi la care am participat si eu si am sarit in ajutorul lui.
Ei erau cinci iar noi doar doi. Iar ei au sarit la noi la bataie.
Unul dintre indivizi, cel care a depus plangerea este minor (17 ani). Cei 4 care erau cu el, sunt folositi de acesta ca si martori.
Dupa plangerea de la sediul politiei de care apartinem, am fost chemat eu impreuna cu prietenul meu sa dam declaratie.
Baiatul in cauza presupa "victima" are certificat medico-legal pe o perioada de 18 zile.
Am cazut la intelegere cu "victima" si trebuie sa ii dam o suma importanta de bani. Altfel, se incepe cercetarea penala. (NU vreau sa se ajunga acolo).
Declaratiile noastre s-au terminat cu : "M-am impacat cu X ... " . Atat a mea si a prietenului meu cat si a celui "agresat" si mamei sale.
Ne-am angajat sa ii dam banii in doua luni de zile.
Vreau sa stiu cum sa procedam atunci cand ii dam banii sau daca nu-i mai dam, ce se intampla .

Astept parerile tuturor !

Va multumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 16:10, 6 Martie 2013
Ca sa nu aveti probleme mai tarziu, preferati sa ii dati in fata unui notar ( cautati unul mai ieftin ) , sau macar printr-o chitanta scrisa de mana , semnata de doi martori identificati clar. Pe chitanta de mana , cel care primeste sa scrie de mana " bun si aprobat pentru suma de ... lei" , pentru a confirma in scris primirea sumei. Specificati motivul platii ( impacare in cauza... si descrieti pe scurt ). Preferabil, alegeti martori neutri, acceptati de ambele parti.

Daca nu ii dati compensatia convenita, consecintele sunt necontrolabile. Exista o posibilitate sa renunte la plangere ( mai mult teoretica) , dar si o sansa( mai mare ) sa redeschida plangerea. Cum echilibrul martorilor nu va este favorabil...

Exista si solutia de a face impacarea ( si plata) in fata unui mediator. Se va semna un acord de mediere, in care se consemneaza renuntarea la pretentii din partea celui vatamat, si de asemenea plata unei compensatii. Daca plata se face atunci, pe loc, se va consemna in scris in acordul de mediere. Semnatura si mai ales stampila mediatorului pe acordul scris atarna greu si este, practic, necontestabila, desi acordul are valoare unui inscris sub semnatura privata.

Este subinteles ca notarul si mediatorul inseamna un mic cost suplimentar, dar asigura o liniste mai sigura.

Fiind vorba de un minor, la formalitatile enumerate va trebui sa fie prezent si un parinte al sau, care va semna in locul sau.
1.sunteti marlani si faceti calculul si daca trec peste 2 luni de la fapta atunci nu ii mai dati nici un ban pentru ca nu mai poate depune plangere ca este decazut din drepturi.
2.mergeti la un notar cand aveti banii si va indruma dansul ce sa faceti . o sa fie un act intitulat tranzactie,chitanta,proces-verbal,etc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se ofera bani pentru a-mi retrage plangerea penala-loviri si alte violente. soparla62 soparla62 Buna ziua , am un nepot care a fost batut in parcarea unei benzinari. A fost la politie a depus reclamatie.A fost la IML a obtinut un certificat medicol legal ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut atomol atomol Am imprumutat acum un an un ,,prieten,, cu o suma de bani .Am facut o chitanta de mana in care se specifica inapoierea banilor in maxim 3 luni .Acum prietenul ... (vezi toată discuția)
Procedura impacarii in cazul infractiunii de furt Narcisa_ Narcisa_ Conform art. 231 alin. 2 CPP cu privire la furt exista si impacarea. În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) ... (vezi toată discuția)