buna ziua! tocmai am primit un telefon de la o prietene care mi-a spus urmatoarele: patroana le-a cerut angajatilor (10 la numar) sa faca cate o cerere prin care solicita sa fie bagati in concediu fara plata pe lunile ianuarie si februarie 2009. nu incalca cumva legea? daca da, in ce lege gasesc prevederile cu privire la concedii fara plata la nivel de unitate? prietena mea si colegii ei nu vor sa semneze insa le este frica sa nu fie dati afara. va rog sa ma ajutati cu un raspuns. multumesc!
da, stiu articolele, insa acum nu este vorba de formare profesionala.
inteleg ca, de fapt este vorba de un santaj: semnezi cererea de co fara plata si o sa-ti fie bine in cadrul firmei..cei 10 angajati in cauza nu vor sa semneze de intrare in concediu medical fara plata timp de 2 luni dar, daca nu semneaza, le este frica de repercursiuni.
Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată. Acordarea concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale a fost stipulată de legiuitor ca operând prin acordul părţilor si nu prin decizie unilaterala a angajatorului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Intrebare
Pap Bianca
Patronul unei SRL are obligatia a anunta angajatul in momentul in care in trece in CFS? Daca trebuie sa se semneze ceva de catre angajat?
Va multumesc! (vezi toată discuția)