avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avans spre decontare acordat pe cardul salariatului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avans spre decontare acordat pe cardul salariatului

Avand in vedere functiunea contului 542:
1. este corecta acordarea avansului spre decontare pe cardul salariatului?
2. administratorul doreste ca decontarea delegatilor din luna curenta sa se faca in luna urmatoare, prin urmare soldul contului 542 la sfarsit de luna este creditor. este corect?( ca sa fiu mai explicit nu se dau avansuri spre decontare, angajatii merg in delegatii iar cand se intorc isi fac decontul de cheltuieli si li se platesc sumele datorate)
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 14:12, 6 Martie 2013
1. Ordin 3055:
"Contul 542 „Avansuri de trezorerie“ este un cont de activ.
În debitul contului 542 „Avansuri de trezorerie“ se înregistrează:
-avansurile de trezorerie acordate (531);
-diferenţele favorabile de curs valutar aferente avansurilor de trezorerie în valută, înregistrate la finele lunii, respectiv la închiderea exerciţiului financiar (765).
Avansurile de trezorerie nu pot fi acordate pe card.

2. Desi ordinea normala este ca salariatul sa primeasca banii si apoi sa ii justifice prin decont de cheltuieli la care sa ataseze documentele de plata, multi agenti economici procedeaza asa cum spuneti.
"Soldul contului reprezintă sumele acordate ca avansuri de trezorerie, nedecontate."
In acest fel, consider ca 542 nu poate avea sold creditor, asadar cred ca aveti doar doua variante: ori acordati avansurile inainte (de aici si denumirea de avansuri), ori inregistrati decontul de cheltuieli in momentul platii, astfel incat soldul sa fie 0 (zero).

Aceasta este parerea mea.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 462"creditori diversi" iirina_19 iirina_19 Un salariat care isi desfasoara activitatea in alta localitate decat isi are sediul angajatorul, cumpara din banii proprii materiale de curatenie de la un ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
Soldul lui 542 o suma f mare din 2019 Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua, Am preluat o firma si am vazut ca are in soldul lui 542 o suma f mare din 2019. Pot sa i fac decont de cheltuieli si sa-i sting soldul acum la ... (vezi toată discuția)