Anual sunt chemata la comisia de handicap pentru evaluare desi ce boala am eu (schizofrenie parnaoida ) este cotata in toate dictionarele medicale BOALA IRECUPERABILA.
maniera inm care se face programrea evaluarea cat s alergatura fara sfarst dupa tona de acte te fac sa o iei razna de tot.
Totul incepe cu o luna inainte de expirerea certificatului cand tre sa te duci la programare desigur mereu gasesti coada i ca atare pierzi acolo cam 2-3 ore stand si majortatea timpului in pcioare (eu ma pun jos pe un ziar).
Dupa aceasta programare urmeaza fuga dupa acte :
--adeverinta de venit depu cerere pt ea si te duci sa o iei abia in 5 zile bascale pura ce sa zic
-- referat psihatru stau cam 4-5 ore dupa el
-- referat psiholog perd nca cam acelasi timp dupa el
--referat medic familie pierd iara cam 1-1, 5 ore la coada
-- ancheta sociala (se face doar dupa ce ai toate documentele aranjate) pentru aceasta fac cerere iara intrun loc si ma duc sa mi se faca in alt loc mi se pune tona de intrebari dupa care mi se zice sa ma duc dupa ea peste inca 5 zile
-- apoi urmeaza pregatirea dosarului in care tre sa pun pedeasupra si cope dupa toate retetele pe care leam avut in decursul anului trecut ( o persoana a ajuns sa isi castige dreptul in instanta caci a uitat sa pastreze retetele deci intre 2 tentatve suicid si 4 internari trebuia sa mai aibe grija si de alea)
--trebuie sa ma uit cu atentie ca toate documenbtele sa aibe parafa stampila semnatura doctor cat si nr inregistrare cat si data la care a fost elberata oricare dntre aceste lpsuri duce la reprogramare nu conteaza ce si cand (vb de asta doresc sa mentonez ca ultima oara noroc ca am fost atenta la ancheta sociala caci deh facuse femeia tot cu exceptie ca uitase sa puna stampila institutiei fara de care era ca si nula cand i-am zis a zis ca da ca gresit si ea)
-- urmeaza evaluarea propriu zisa iara stat pe jos si iara asteptat si 4 ore si plimbata prin tona de cabinete ba medic ba psiholog ba as social pura bascalie ce sa mai zic plus ca ma pun sa fac cerere de evaluare de parca eu as dori sa fiu evaluata an de an
-- dupa aceasta bascalie din care de iesi cu nervii ok esti tare urmeaza ridicat certificat care se face peste alte 3-4 zile iara stai si tp asta cam 1-1, 5 ore
-- apoi tre sa te duci in alta parte ca sa iti pu certificatul in plata
Toata aceasta bascalie am parte de ea an de an la asa zisele evaluari pt o boala care e cotata in toata medicina de specialitate irecuperabila.
Din cauza acestor treburi de tre sa le fac am caderi repetate momente in care nu mai stiu pe ce lume traiesc.
INTREBARA MEA STE URMATOAREA:
CUM AS PUTEA FACE CA ACEST CERTIFICAT SA DEVNA PERMANENT?
MULTUMESC