Buna ziua .
Sunt in posesia unui raspuns al CNCD , de unde constat ca este inventata necesitatea existantei cumulului urmatoarelor conditii ... :
” 1. Existenta unui tratament diferentiat manifestat prin deosebire , excludere , restrictie sau preferinta .
2. Existenta unui criteriu de discriminare potrivit art. 2 , alin.1 din OG nr. 137 / 2000 republicata . , ... pentru ca o fapta sa poata fi calificata drept discriminare .”
Lasand la o parte faptul ca CNCD-ul a amanat un raspuns din luna octombrie , 2012 , va rog sa ma lamuriti daca raspunsul CNCD este corect sau doar o simpla fuga de raspundere . In art. incriminat de catre CNCD nu exista vreo referire la necesitatea vreunui cumul de conditii . Dimpotriva , oricare situatie prevazuta de legiuitor este o discriminare .
Speta : - Primarul comunist din orasul meu , cu votul CL , au hotarat acordarea de gratuitate pentru transportul in comun doar pentru pensionarii care au pensia pana la suma de 850 de lei / luna . Este vorba despre anul 2012 . Nu am nimic impotriva pensionarilor . De ce nu se aplica aceast ajutor si pentru persoanele aflate in activitate care au salariile (si astazi) mult sub 700 de lei ? Cea de-a doua situatie reclamata CNCD se refera la faptul ca primarul refuza sa mai raspunda la sesizarile mele , trei la numar , despre situatii diferite .
Daca am in vedere faptul ca din acest an au fost acordate reduceri pentru elevi si studenti , pot crede ca demersul meu a avut ecou , dar si ca intarzierea raspunsului CNCD a fost in concordanta cu prietenii politici , pana la o noua hot. a CL .
Fara sa am vreo afinitate politica , si pentru ca CNCD isi gaseste o exceptie de necompetenta in cazul inaintat de catre mine , cu scuza ca i-as fi cerut parerea despre legalitatea hotararii CL , invocandu-se si motivul ca faptele (sesizate) nu intra sub sub incidenta art. 2 din OG nr. 137 / 2000 , nu am reusit sa gasesc acoperirea legala a celor scrise de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii . Mie imi pare doar o ” batista pe tambal”
Intrebarile adresate CNCD au fost :
1. - Este discriminare acordarea de scutire pe mijloacele de transport public in comun doar pentru pensionarii (clasa sociala) cu pensia de pana la 850 de lei ?
2. - Este victimizare faptul ca primarul refuza sa raspunda la sesizarile mele , trei la numar , sesizari care vizeaza aspecte distincte referitoare la obligatii ale primarului ?
Cu toate ca am trimis CNCD-ului si copia hot. CL care arata clar gratuitatea doar pentru pensionari , CNCD-ul nu face nicio referire la hot. din anul 2012 , aratand ca in anul acesta primaria ar fi hotarat facilitati si pentru elevi / studenti , pers. cu dizabilitati .
In concluzie , in conditiile OG nr. 137 / 2000 , cele doua situatii constituie discriminare , sau nu ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns:
IonPopescu-B , utilizator
10:07, 8 Martie 2013