avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... legalitate recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

legalitate recuperatori

buna ziua,
am gasit mentionat pe un blog urmatoarea decizie a unui tribunal:
"Or, SC ***** SRL nu este o societate bancara sau o institutie financiara specializata, ci o societate cu raspundere limitata (astfel cum rezulta din chiar denumirea ei!). Prin urmare, din aceasta perspectiva si in temeiul art. 11 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 5871998 privind activitatea bancara, operatiunea de cumparare a unui portofoliu de creante nu este legala, deoarece ea nu poate fi desfasurata decât de o societate bancara sau o institutie financiara specializata, acestea din urma în limita autorizatiei acordate de Banca Nationala a României.Fata de faptul ca operatiunea în baza careia reclamanta-creditoare si-a justificat calitatea în aceasta cauza nu poate fi privita ca respectând cerintele legale în materie instanta urmând sa admita exceptia invocata din oficiu si sa respinga ca atare cererea."

Intrebarea mea este:cat de legale sunt aceste societati(nu dau nume)..aceste SRL-uri..pentru ca mie imi fac viata amara pentru un overdraft de 1000 lei?Au dreptul legal ei sa ameninte,sa sune la neamuri si vecini si sa trimita zeci de notificari?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: michelle_amy , utilizator 14:08, 6 Martie 2013
in privinta notificarilor daca sunt institutii financiare specializate si detin autorizatia BNR, nu ar fi o probleme, celelalte aspecte constituie desigur abuzuri si trebuie procedat in consecinta
si de unde as putea afla aceste lucruri?pe site-ul lor scrie asta:
Legea 677/2001

"*** este operator de date cu caracter personal in registrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal.

In scopul desfasurarii activitatilor de recuperare de creante, *** este inregistrat in Registrul Prelucrarilor cu nr. 3164 si prelucreaza datele cu caracter personal ale debitorilor furnizate la incheierea contractelor de prestari servicii, precum si obtinute din baze de date publice.....*** prelucreaza datele cu caracter personal ale debitorilor atat in nume propriu, cat si in calitate de imputernicit al unor terte parti......Totodata, *** prelucreaza date cu caracter personal in scopul monitorizarii si asigurarii sigurantei persoanelor, spatiilor si bunurilor, prelucrare inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub nr. 16833."

deci..nimic de BNR.in regula,ei au cumparat niste creante,au dreptul asta..dar ma intreb daca au dreptul sa te execute silit..(nici nu ar avea ce..)
in calitate de cesionari ai creantelor respective pot executa silit, sunt practic creditori
Va multumesc pentru raspunsuri.Aveti un vot de la mine:)
Oricum..am oarece dubii..si cum spuneam,nu au ce sa execute.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
michelle_amy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal lenareg lenareg Pentru transmiterea REVISALULUI este necesara inregistrarea la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor? (vezi toată discuția)
Inregistrare societate ca prelucreaza date cu caracter personal referentru referentru Buna ziua, O societate care are aproximativ 300 de salariati trebuie sa se inregistre undeva ca prelucreaza date cu caracter personal avand in vedere ca la ... (vezi toată discuția)
Comert on line bobams bobams Buna ziua, Am cateva intrebari despre legalitatea comertului electronic cu produse it. Firma exista deja, platitoare de TVA, inregistrata in reg operatiunilor ... (vezi toată discuția)