avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Judecatorie sau tribunal sectie civila?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Judecatorie sau tribunal sectie civila?

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuneti unde pot ataca hotararea Comisiei Centrale de Contestatii. La judecatorie sau la tribunal sectia civila?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: OLGAS , utilizator 14:03, 13 Martie 2013
litigiile de dreptul muncii se judeca la tribunal.
Multumesc frumos pt raspuns.
Legea 263/2010


Art. 153
Tribunalele solutioneaza in prima instanta litigiile privind:
a) modul de calcul si de depunere a contributiei de asigurari sociale;
b) modul de stabilire a dobanzilor si penalitatilor de intarziere;
c) inregistrarea, evidenta si certificarea contributiei de asigurari sociale;
d) hotararile Comisiei Centrale de Contestatii si ale comisiilor de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii privind deciziile de pensie;
e) deciziile comisiilor medicale de contestatii si ale comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii date in solutionarea contestatiilor privind deciziile medicale asupra capacitatii de munca;
f) refuzul nejustificat de rezolvare a unei cereri privind drepturile de asigurari sociale;
g) modul de stabilire si de plata a pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale;
h) plangerile impotriva proceselor-verbale de contraventie incheiate in baza prezentei legi;
i) contestatiile impotriva masurilor de executare silita, dispuse in baza prezentei legi;
j) alte drepturi si obligatii de asigurari sociale nascute in temeiul prezentei legi.



Art. 154
(1) Cererile indreptate impotriva CNPP, a caselor teritoriale de pensii sau impotriva caselor de pensii sectoriale se adreseaza instantei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul ori sediul reclamantul.
(2) Celelalte cereri se adreseaza instantei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau sediul paratul.

Art. 155
(1) Impotriva hotararilor tribunalelor se poate face recurs la curtea de apel competenta.
(2) Hotararile curtilor de apel, precum si hotararile tribunalelor, neatacate cu recurs in termen, sunt definitive si irevocabile.

Buna ziua!
Eu am chemat in judecata Comisia Centrala de Contestatii pt nesolutionarea in termen legal a contestatiei mele . Am avut prima infatisare si instanta i-a pus in vedere solutionarea contestatiei pt care a dat noul termen 29 martie. Intre timp mi-a venit hotararea C. C de Contestatii , fiind NEFAVORABILA!!! Vreau sa atac aceasta hotarare , dar cele 30 zile expira pana la data de 29 martie. Ce trebuie sa fac? Depun atacul la dosarul deschis deja, inainte de 29 martie sau trebuie sa deschid alt dosar?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta de solutionare Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate sfatui cineva: Am solicitat in scris Casei sectoriale de pensii a MAI sa-mi recalculeze pensia, in sensul de a-mi ... (vezi toată discuția)
Contestaþie împotriva deciziei de suspendare a plãþii pensiei pentru cã în aceeaºi perioadã a avut salariu flary23 flary23 buna ziua, a fost primita o decizie in aprile 2013 privind suspendarea platii pensiei la limita de varsta cu urmatorul punct \\" in intervalul ... (vezi toată discuția)
Unde pot face contestatie impotriva deciziei de respingere, la casa de pensii sau la tribunal? SERBAN MIHAI2003 SERBAN MIHAI2003 Am primit decizie de respingere la pensionare limita de varsta cu reducerea varstei datorate gr.I pe legea 19/2000 si doresc sa stiu daca fac contestatie la ... (vezi toată discuția)