avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul complet de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul complet de cotizare

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
cand se acorda pensie de limita de varsta, cum se calculeaza stagiul complet de cotizare, an/luna/zi ...in conditii normale de munca+ perioada in care a beneficiat de pensie de invaliditate? Sau se ia in considerare doar perioada in conditii normale de munca?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:33, 8 Martie 2013
Ati scris la punctul 2 ca perioada de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare si se ia in calcul numai la pensionarea pentru limita de varsta! Dar in art. 59 din Legea 263/2010 este vorba de pensionarea pentru limita de varsta:
" Nevazatorii beneficiaza de pensie pentru limita de varsta, indiferent de varsta, daca au realizat ca nevazator cel putin o treime din stagiul complet de cotizare."
Asa este, cum spuneti dvs., dar asta are legatura cu ce am spus la pct.1:
1. La data cand v-ati pensionat de invaliditate aveati un stagiu efectiv de cotizare de 10 ani si 2 luni adica mai putin de 1/3 din stagiul complet de cotizare (11 ani si 8 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ionutzul ionutzul Sunt nascut in 8 martie 1962 si am lucrati 21 de ani si 8 luni.Am un handicap,nu vad deloc cu un ochi si am fost incadrat in grad de handicap mediu.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei de invaliditate pentru persoanele care au realizat un stagiu de contizare in conditii de handicap pre existent calitatii de asigurat iolanda2004 iolanda2004 In situatia in care solicit o pensie de invaliditate, la calculul punctajului mediu anual se utilizeaza prevederile art 95 aliniatul (2) (vezi toată discuția)
Ce demersuri sunt necesare pentru a obtine o reducere a varstei de pensionare datorita unei invaliditati gradul ii din 2007 ? Vasile Rascanu Vasile Rascanu Am fost pensionat in 2007 gradul II invaliditate . Varsta standard de pensionare : 65 de ani conform deciziei privind acordarea pensiei de invaliditate. Am ... (vezi toată discuția)