Buna ziua!
Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
cand se acorda pensie de limita de varsta, cum se calculeaza stagiul complet de cotizare, an/luna/zi ...in conditii normale de munca+ perioada in care a beneficiat de pensie de invaliditate? Sau se ia in considerare doar perioada in conditii normale de munca?
Multumesc anticipat.
Ati scris la punctul 2 ca perioada de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare si se ia in calcul numai la pensionarea pentru limita de varsta! Dar in art. 59 din Legea 263/2010 este vorba de pensionarea pentru limita de varsta:
" Nevazatorii beneficiaza de pensie pentru limita de varsta, indiferent de varsta, daca au realizat ca nevazator cel putin o treime din stagiul complet de cotizare."
Asa este, cum spuneti dvs., dar asta are legatura cu ce am spus la pct.1:
1. La data cand v-ati pensionat de invaliditate aveati un stagiu efectiv de cotizare de 10 ani si 2 luni adica mai putin de 1/3 din stagiul complet de cotizare (11 ani si 8 luni).
Pensionare
ionutzul
Sunt nascut in 8 martie 1962 si am lucrati 21 de ani si 8 luni.Am un handicap,nu vad deloc cu un ochi si am fost incadrat in grad de handicap mediu.Intrebarea ... (vezi toată discuția)