Partaj imobil coachizit.
La fond am cerut sa constate instanta contributia mea exclusiva si sa-mi atribuie imobilul mie. In subsidiar am cerut cam acelasi lucru (drept de creanta).
Instanta de fond mi-a atribuit imobilul mie si sa-l despagubesc pe el cu jumatate din val imobilului. (deci s-a dat 50-50).
Am facut apel. N-am motivat inca apelul.
Intentionez sa contest dreptul de creanta pe care instanta de fond nici macar nu s-a pronuntat.
Posibil ca in apel situatia sa ramana la fel ca la fond. Valoarea imobilului stabilita prin expertiza de la fond este ffff mare comparativ cu momentul actual.
Intrebari:
-Pot cere o noua expertiza?(am facut obiectiuni la rap de expertiza de la fond)
-Taxex jumatate de la fond pt ca cer aceasta expertiza? (Mentionez ca pe dreptul de creanta stiu ca trebuie sa taxez jumat de la fond)
-Pot solicita instantei sa ne lase sa vindem imobilul pe piata libera?
este admisibila proba cu expertiza in apel, cu siguranta, nu platiti taxa de timbru pentru ca cereti expertiza ci pentru ca ati apelat sentinta si va judecati in apel, veti plati 50% si veti suporta si costul expertizei
instanta nu poate interveni in intelegerea partilor daca aceasta imbraca forme legale desigur, trebuie sa va intelegeti cu intimatul in acest sens, intr-un final oricum acolo se va ajunge daca cel caruia i s-a atribuit nu achita sulta