avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... se poate face o asfel de cerere in apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

se poate face o asfel de cerere in apel?

Partaj imobil coachizit.
La fond am cerut sa constate instanta contributia mea exclusiva si sa-mi atribuie imobilul mie. In subsidiar am cerut cam acelasi lucru (drept de creanta).
Instanta de fond mi-a atribuit imobilul mie si sa-l despagubesc pe el cu jumatate din val imobilului. (deci s-a dat 50-50).
Am facut apel. N-am motivat inca apelul.
Intentionez sa contest dreptul de creanta pe care instanta de fond nici macar nu s-a pronuntat.
Posibil ca in apel situatia sa ramana la fel ca la fond. Valoarea imobilului stabilita prin expertiza de la fond este ffff mare comparativ cu momentul actual.
Intrebari:
-Pot cere o noua expertiza?(am facut obiectiuni la rap de expertiza de la fond)
-Taxex jumatate de la fond pt ca cer aceasta expertiza? (Mentionez ca pe dreptul de creanta stiu ca trebuie sa taxez jumat de la fond)
-Pot solicita instantei sa ne lase sa vindem imobilul pe piata libera?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 15:13, 6 Martie 2013
este admisibila proba cu expertiza in apel, cu siguranta, nu platiti taxa de timbru pentru ca cereti expertiza ci pentru ca ati apelat sentinta si va judecati in apel, veti plati 50% si veti suporta si costul expertizei
va multumesc frumos domnule avocat,
mai era si o a treia intrebare, va rog.

pot cere in apel sa ne lase pe noi partile, sa vindem imobilul pe piata libera?
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
instanta nu poate interveni in intelegerea partilor daca aceasta imbraca forme legale desigur, trebuie sa va intelegeti cu intimatul in acest sens, intr-un final oricum acolo se va ajunge daca cel caruia i s-a atribuit nu achita sulta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O cerere pt o noua expertiza admisa implica si timbrarea acesteia la valoarea imobilului? voinea75 voinea75 Partaj coachizit S-a terminat fondul. Urmeaza sa fac apel. Pot in apel sa contest valoarea prea mare a imobilului stabiliata de expert (am facut si ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta actualizat cu ind de inflatie sau la valoarea de piata a imob? stancescua stancescua Am cerut intr-un proces de partaj coachizit in cote 1/2 fiecare, drept de creanta in valoare de 1/2 din valoarea de circulatie a imobilului. Adica eu am pus ... (vezi toată discuția)
Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. ce se poate întâmpla în această situație? lorely22 lorely22 Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond. Până la momentul prezent instanța a decis 60% ... (vezi toată discuția)