avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj firma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj firma

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea, casatorita de 20 de ani sa divortat in luna noiembrie 2012.Acum este in proces de partaj.Au ca drepturi comune: un apartament cu 2 camere, o firma la care sotul este si patron si angajat, ea lucreaza intr-o institutie de stat si o masina luata tot pe firma.Apartamentul este trecut ca sediul firmei.Intrebarea este: pentru firma trebuie inceput un alt proces la un tribunal comercial sau se poate face expertiza si tot ce trebuie in acelasi proces in care este trecut apartamentul??Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 17:50, 7 Martie 2013
La partajul foștilor soți nu vor intra bunurile care aparțin firmei. Foștii soți vor împărți doar bunurile comune dobândite în timpul căsătoriei.
Va multumesc pentru raspuns. Dar firma este infiintata in timpul casiciei! Acest lucru nu se ia in calcul?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
otto2009, utilizator
Capitalul firmei este compus din părți sociale (la SRL) și acțiuni (la SA). Depinde cine deține acele acțiuni. Dacă ambii soți sunt asociați, deci fiecare are câte un număr de părți sociale aceste pot fi cedate sau cumpărate.
Oricum, bunurile care sunt proprietatea firmei nu are legătură cu partajul soților. Firma are patrimoniul propriu iar cel care are un număr majoritar de părți sociale (sau de acțiuni) în din firmă este cel care controlează practic bunurile din patrimoniul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj claudia_pop79 claudia_pop79 buna ziua doresc sa fac partajul cu fostul sot, si in timpul casatoriei am cumparat un apartament in constanta si el a facut o firma ca asociat unic si are ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)
Partaj cukrasz_kata cukrasz_kata Buna dimineata, am o afacere,o societate pe numele meu. Casa in care locuim este proprietatea firmei, adica casa am trecut pe firma pt a putea accesa un ... (vezi toată discuția)