va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.
Eu impreuna cu cei 2 frati si cu mama mea am ramas proprietarii unui aparatamnet de 3 camere in urma decesului tatalui meu in 1994: mama detinea o jumatate iar cealalta jumatate s-a impartit in 4 parti (mama si cei 3 copii)
In anul 2000 mama a cedat toata partea ei in favoarea unuia dintre frati (cel mic) - fara stirea mea si a celuilalt frate - in schimb ea ar fi trebuit sa primeasca o suma de bani (pe care nu a primit-o) si ingrijire pe tota durata vietii. Mentionez ca in momentul in care a semnat aceasta imputernicire, sau cedare de proprietate (nu stiu exact cum se numeste) ea depasise varsta de 70 ani.
In 2008 mama a decedat si abia atunci am aflat de existenta acelui act. Astfel mie imi revine doar 1/8 din apartament, la fel si celuilalt frate, pe cand cel mic ramane cu 6/8 din apartament.
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum pot primi banii pentru acea 1/8 deoarece fratii mei nu vor sa-mi cumpere partea, nu vor nici sa vindem apartamentul si sa impartim banii conform actului de mostenire.
Multumesc pentru sfaturile de pana acum.
Notarul nu a cerut niciun certificat medical inainte de a fi semnat contractul de intretinere.
Mai am 3 intrebari:
1. fratele care a incheiat contractul de intretinere (si are acum majoritatea apartamentului) doreste sa-l inchirieze iar noi sa ne recuperam partea (1/8 fiecare) din banii de chirie. E corect? Parerea mea este ca daca suntem toti 3 proprietari si apartamentul va fi inchiriat, atunci sa beneficiem toti de suma platita de chiriasi (in functie de cota fiecaruia).
2. daca eu vreau sa locuiesc in acel apratament (3 camere), cum se calculeaza care optime este a mea si o pot folosi?
3. cine dispune si in ce masura de bunurile materiale din casa (mobila, tablouri)?
Succesiune
Alexa2019Nick
Bună ziua.
Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)