avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... greva foamei la 84 ani,SOLUTII??...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

greva foamei la 84 ani,SOLUTII??...



Ma numesc q ,sunt domiciliat in Petrosani, ,casatorit avand 2 copii,sotia avand mama in varsta de 84 ani, sotie de veteran de razboi,cu domiciliu in comuna w,,judetul Hunedoara,aceasta mai avand un fiu, e,
Doresc sa va expun o situatie de-a dreptul penibila,si fara iesire,pana la momentul actual, pentru soacra mea, mai sus mentionata,tinand sa precizez inca de la inceput ca fiind o familie cu respect pentru parinti,valori crestine si morale.Accesul catre proprietatea soacrei mele ,casa fiind pe locul respectiv de cel putin 150 ani<acareturi ...>,se face pe un drum <de tara >,pe care incape un autoturism,latimea fiind de 2.5m, drumul trecand prin fata imobilului cu numarul r. .Datorita configuratiei terenului ,imobilul soacrei mele ,este amplasat intr-o zona cu teren foarte accidentat.panta inclinare foarte mare stinga,dreapta,parau si rapa in spatele casei,nefiind niciodata vreun drum de acces pe aceste laterale si nici posibilitatea de a putea construi vreun drum de acces.
Vecinul,proprietar al imobilului cu numarul 339, a hotarat cu ceva timp in urma sa ridice o poarta metalica pe drumul public,la hotarul acestuia cu proprietatea lor,invocand siguranta,si astfel obstructionandu-ne putin cate putin accesul catre proprietatea soacrei mele pe care o vizitam zilnic atat eu si sotia cat si cumnatul meu,,deoarece cum am mai mentionat fiind varsta inaintata,soacra are nevoie de ingrijire medicala,mancare,si intretinerea gospodariei..
Din data de 26 01 2013 ,familia a pus lant cu lacat pe poarta metalica, sustinand ca aceasta se afla pe proprietatea lor,si astfel ne-a fost interzis accesul cu masina catre proprietatea soacrei fiind pusi in situatia de a apela serviciul 112 pentru a reusi accesul,dar fara nici un rezultat...In data de 03 02 2013 am internat soacra in spital i,pentru ca se simtea rau din cauza situatiei,amenintarilor..,am solicitat 112 ,accesul ambulantei facandu-se dupa multe negocieri,acum sunt in situatia in care soacra mea iese din spital, externarea urmand in 28 02 2013,fiind impiedicata sa ajunga acasa, ea fiind nedeplasabila,datorita greutatii corporale,si a problemelor locomotoriii grave, iarasi am apelat 112,fara nici un rezultat pentru ajunge la proprietate.Ca atare consideram ca e ingradit dreptul la libera circulatie.
..Revenind ,in 26 01 2013 am depus reclamatie la politia ,atat eu cat si cumnatul meu,considerand ca ni s-a incalcat dreptul de a ajunge la proprietate cat si pentru ca ,in garajul soacrei mele se afla un autoturism ,pe care am fost, si sunt impiedecat sa il iau pentru a –l folosi.
In anul 2012 luna 11 am deschis actiunea de succesiune si stabilirea accesului la proprietate la tribunalul Hateg,pentru clarificarea situatiei,dosar civil nr1157/2012.Ca urmare a puneri lacatului pe poarta aflata pe drumul de acces,am inaintat ordonanta presidentiala nr.96/240/2013 dar tribunalul a considerat ca solicitarea nefondata,si noi depunand recurs.In cautarea actelor necesare pentru a ne sustine cauza,am descoperit acte prin care vecinul si- a intabulat proprietetea prinzind si drumul de acces considerind-ul proprietate privata.
.Mentionez ca in 1997,s-a avizat proiectul privind introducerea gazului metan pe strada ,proiectul si executia fiind finantata de la bugetul local,proiectul avand avizele necesare ,OCOT,consiliul local ,mediu.etc..Lucrarea s-a executat ,platit si pus in functiune de catre consiliul local ,traseul conductei urmarind strada pana la limita de proprietate a imobilului nr.340.La acea data ca si anterior strada era drumul de acces spre imobilele 339 si 340.
Familia vecinului ,functionari publici in primaria;,sotul in cadrul comparimentului urbanism,sotia in cadrul compartimentului agricol,prin prisma functiilor detinute si-au permis includerea drumului in proprietatea lor,ignorand toate drepturile ce revin proprietarei imobilului numarul 340.
Doresc sa va amintesc ca soacra mea plateste impozit pe proprietate,asigurare obligatorie a locuintei,conform legilor in vigoare.Amintind aceste lucruri primarului ,intr-o discutie avuta cu acesta pe tema drumului de acces,acesta nedorind a se implica si neinteresindu-l problema, din comunitatea pe care vremelnic o administreaza.
Venim cu aceasta informare a situatiei,in speranta ca soacra mea ,pentru care timpul trece foarte repede la varsta de 84 ani,nu se va mai simti sechestrata pe propria proprietate,si se v-a putea bucura de revenirea la normal a situatiei privind drumul de acces,pe care ea l-a folosit timp de 62 ani.
In data de 28 am intrat in greva foamei ,pentru a ni se permite accesul la domicilul soacrei,ea a stat 3 zile ,avand in vedere ca a facut acest protest dupa 25 de zile de spitalizare ,totusi a fost dorinta ei ,iar eu ,ginerele ei si sotia mea ,am stat 5 zile,protestul fiind in sediul primariei,dupa care s-a venit cu o hartie pentru conciliere ,la care urmam sa dam raspuns,dar am renuntat la protest ,pentru ca s-a permis accesul soacrei la domiciliu doar de data asta...Doresc sa aflu daca ne intelegem cu vecinu,care a intabulat in proprietatea lui si drumul si renuntam la procesul civil,cineva din autoritati vor verifica si vor la masuri impotriva celor vinovati?s-au trebuie sa le sesizam noi?Doresc sa stiu daca pot cere daune vecinului pentru prejudiciu adus noua?Trebuie un alt proces? mentionez ca impotriva vecinului exsista si o plangere penala,care se cerceteaza .

MADE IN RO.....

CU RESPECT
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:26, 6 Martie 2013
Daca doriti sa solicitati pretentii/daune vecinului,este necesar sa adresati cerere oficiala judecatoriei responsabile
Stimate domn, dvs. vreti sa renuntati la procesul cu vinovatii si vreti ca unele autoritati sa ia masuri impotriva acelor vinovati. Care autoritati?
Aici este vorba de abuz in serviciu al unor functionari publici, de fals in acte, etc. Primarul este cel care poate dispune verificarea situatiei la fata locului si sa dispuna verificarea in registrul de cadastru, ca nu au fost extraterestri cei care au construit casa de la numarul 340, zburand peste curtea nr.339!!!
Faceti cereri in scris primarului, scrieti la ziar, la televiziuni si nu renuntati la procesul civil.
In plus, chiar daca , prin absurd, acel teren ar fi fost proprietatea privata, exista dreptul de servitute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greva foamei ultima solutie la varsta de 84 ani l1u2 l1u2 CUM DISPARE UN DRUM DE ACCES CATRE O PROPRIETATE VECHE DE SUTE DE ANI Ma numesc x, sunt domiciliat in Petrosani, casatorit cu y, avand 2 copii,sotia avand ... (vezi toată discuția)
Ingradire spatiu public, legal? andreeabiz andreeabiz 2 vecini au blocat accesul in spatiul verde dintre blocuri (unde se afla si zona de batut covoare) cu un gard de metal inalt si poarta cu lacat, fara a cere ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute niculescusorin niculescusorin Pe langa proprietatea mea s-a creat un drum de servitute de catre vecina mea . La inceput a existat o poarta de acces pentru cei care si-au construit locuinte ... (vezi toată discuția)