Buna ziua,
In urma cu ceva timp am avut o societate care in anul 2005 a intrat in insolventa la cerere.la data de 05.06.2007 se da sentinta in care se spune ca trebuie recuperata o suma de bani de la mine.De la acea data pana saptamana trecuta nu am primit nici o hartie.Saptamana trecuta primesc acasa "decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii "iar la societatea la care am fost angajat pana de curand "Adresa de infiintare a propririi".Am mers la seful administratiei financiare de unde am primit documentele pentru a clarifica problema.
Am spus domnului ca avand in vedere ca de la data eliberarii sentintei nu am fost informat cu aceasta problema ,dansul a aratat mai multe hartii trimise in care spune ca cineva i-a confirmat ca le-a primit.Reamintesc faptul ca nu am primit nici un document in aceasta perioada si nici nu am schimbat domicilul.La intrebarea ca sunt trecuti mai mult de cinci ani de la eliberarea sentintei si normal ar trebui sa se anuleze actiunea daca nu a fost finlizata actiunea in aceasta perioada.Dumnealui imi recomanda sa ma adresez in instanta.Va rog frumos sa ma ajutoti cu o indrumare.
Din ce am inteles de la dvs, ati fost administratorul unei societati comerciale si vi s-a atras raspunderea personala pentru datoriile societatii. Ulterior, cei de la finante au demarat procedura executarii silite si la documentele trimise catre dvs a semnat pe confirmarea de primire o alta persoana, indeplinindu-se procedura. Va trebui sa incercati cu o contestatie la executare. Referitor la termenul de 5 ani, acesta este termenul de prescriptie pentru creantele fiscale, dar care curge incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care creanta este scadenta.
Somaţiile de executare comunicate de fisc, dar despre care nu ştiri, fiind semnate de luare la cunoştinţă au condus la întreruperea cursului prescripţiei de 5 ani , deci din punctul lor de vedere executarea silita este pe deplin legala, dacă dvs o contestat-o, ar trebui sa va înscrieţi în fals, însă practic nu rezolvaţi nimic.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Prescriptie credit
siri2014
In decembrie 2007 am incheiat un credit nevoi personale cu rate pe 10 ani. In ianuarie 2009 dupa pierderea locului de munca am imcetat sa mai efectuez plati. ... (vezi toată discuția)