avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de cumparare si vanzare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de cumparare si vanzare auto

Buna ziua am o intrebare tatal meu a vandut o masina unei persoane cu o anumita suma de bani problema e ca tatal meu nu e proprietar in acte iar masina a fost vanduta si revanduta pana a ajuns la noi de foarte multe ori pierdanduse orice legatura cu proprietarul din acte.Dupa vanzarea autovehicului a aparut si proprietarul care spune ca a inaintat actele de radiere catre politie urmand ca masina sa fie radiata.Cel care a cumparat masina de la noi e revoltat si spune ca va actiona pe cale juridica sau ca va merge la politie tin sa mentionez ca contractul de cumparare si vanzare a fost scris de mana fara martori are valoarea acest act? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:59, 6 Martie 2013
Actul de mana are valoare, consfinţeşte vânzarea, mai ales în cazul bunurilor mobile, în cazul autoturismelor desigur trebuia încheiat pe formularul tipizat, radiat auto şi înmatriculat pe numele noului dobanditor, însă având în vedere situaţia expusa ar trebui sa luaţi legătură cu vechiul proprietar din acte şi sa rezolvaţi problema cu noul dobanditor.
O întrebare doar: de ce ar trebui încheiat actul pe formularul tipizat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare auto Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!.... Unde se fac actele de vanzare auto daca nu exista posibilitate de eliberare factura? Sunt valabile si cele tip cu certificat de radiere ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la impozite si taxe a unui autoturism vechi... ela-ela ela-ela Buna ziua Fratele meu a vandut un autoturism in urma cu cativa ani unui coleg si a incheiat un contract de vanzare-cumparare (autentificat la ambasada). Acel ... (vezi toată discuția)