avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie p.v. amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie p.v. amenda rovigneta

Am facut contestatie pentru doua p.v. amenda rovigneta primite in aceeasi zi pe motivul ca aceste p.v. nu sunt semnate electronic asa cum declara CNADR si instanta mi-a anulat unul din p.v. in totalitate pe motiv ca agentul constatator nu trebuia sa intocmeasca un al doilea p.v. in aceeasi zi, iar din celalalt p.v. anuleaza doar taxa aceea de 28 euro (conform legii 144/2012) ramanand sa platesc amenda de 250 lei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Daca fac recurs este posibil sa pierd si hotararile castigate ?
2. Daca nu mai fac recurs pot sa platesc amenda tot 50% cum era specificat in p.v. (mentionez ca sunt inregistrat cu ele la taxe si impozite) ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:48, 6 Martie 2013
1.Puteti pierde cea ce ati castigat la instanta de fond, in situatia in care va declara recurs si CNADR si se admite recursul acesteia, iar al dvs. se respinge.
Daca veti declara recurs doar dvs., atunci decizia din recurs nu poate fi una care sa va agraveze situatia, astfel ca in cel mai rau caz se poate respinge recursul dvs, iar hotararea instantei de fond sa ramana definitiva si irevocabila prin respingerea recursului.
2.Nu, facilitatea achitarii amenzii in cuantum redus cu 1/2 o aveati in maxim 48 de ore de la comunicarea procesului- verbal de constatare a contraventiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs respingere contestatie pv rovinieta - instanta nu a tinut cont de motivare! ionpopescu2007 ionpopescu2007 Buna seara, am neglijat plata taxei de drum si am circulat fara rovinieta pana cand am primit prima amenda, abia in acea zi mi-am amintit ca nu am rovinieta ... (vezi toată discuția)
Venituri modeste si taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Va rog , o lamurire: 1. Cauza evaluabila in bani. Instanta de fond : TRIBUNALUL. RECLAMANTA plateste TAXA JUDICIARA DE TIMBRU la valoarea declarata . Pierde ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)