Am facut contestatie pentru doua p.v. amenda rovigneta primite in aceeasi zi pe motivul ca aceste p.v. nu sunt semnate electronic asa cum declara CNADR si instanta mi-a anulat unul din p.v. in totalitate pe motiv ca agentul constatator nu trebuia sa intocmeasca un al doilea p.v. in aceeasi zi, iar din celalalt p.v. anuleaza doar taxa aceea de 28 euro (conform legii 144/2012) ramanand sa platesc amenda de 250 lei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Daca fac recurs este posibil sa pierd si hotararile castigate ?
2. Daca nu mai fac recurs pot sa platesc amenda tot 50% cum era specificat in p.v. (mentionez ca sunt inregistrat cu ele la taxe si impozite) ?
1.Puteti pierde cea ce ati castigat la instanta de fond, in situatia in care va declara recurs si CNADR si se admite recursul acesteia, iar al dvs. se respinge.
Daca veti declara recurs doar dvs., atunci decizia din recurs nu poate fi una care sa va agraveze situatia, astfel ca in cel mai rau caz se poate respinge recursul dvs, iar hotararea instantei de fond sa ramana definitiva si irevocabila prin respingerea recursului.
2.Nu, facilitatea achitarii amenzii in cuantum redus cu 1/2 o aveati in maxim 48 de ore de la comunicarea procesului- verbal de constatare a contraventiei.