avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen de judecata

Buna ziua,am depus o contestatie la judecatorie,am nr de inregistrare al dosarului,dar pe portal nu scrie termenul cand se va judeca cererea,cum pot afla?merg la judecatorie sau imi pot da aceasta informatie si daca sun la dansii.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristiclaudiu , utilizator 14:33, 7 Martie 2013
Veti primi citatie acasa.
Conform noului Cod de procedura Civila veti primi termen dupa trecerea unei perioade numita " perioada administrativa". In aceasta perioada se comunica intre reclamant si parat, prin intermediul instantei, cererea de chemare in judecata, intampinarea paratului, raspunsul reclamantului la intampinarea paratului.
Odata indeplinita aceasta procedura se face citarea partilor.
Cat dureaza aceasta perioada?
judecatoria trimite paratului (intimatului) plangerea/cererea, care are 25 zile de la primire timp sa formuleze intampinare, pe care o depune la judecatorie, care o sa vi-o trimita la domiciliu, o studiati in termen de 10 zile si depuneti raspuns la intampinare, iar paratul va avea 3 zile sa studieze raspunsul, dupa toate aceste se va acorda termen.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutie, am o intrebare daca ma puteti lamuri. am primit rezolutie ... seriosuu seriosuu Rezolutie, Am o intrebare daca ma puteti lamuri. Am primit rezolutie de la judecatorie sa achit taxa judiciara de timbru, l-am achitat, a trecut 1 luna ... (vezi toată discuția)
Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Un dosar înregistrat pe 21.02.2013 nu are încã termen ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , am inregistrat un dosar - pretentii la judecatorie sect 2 , nr inregistrare la 21.02.2013 apare pe portal insa nu are termen - la rubrica sedinte ... (vezi toată discuția)