avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparat masina cu taxa recuperata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparat masina cu taxa recuperata

Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am cumparat-o la pret de masina inmatriculata cu toate taxele platite).E vorba de o masina second-hand din 2000,cc 1600,adusa din germania si inmatric in rom in 2010,insa la finante in urma unei cereri am avut surpriza sa aflu ca taxa a fost recuperata.Am contactat vanzatorul care nu mai vrea sa-si ia masina inapoi si sa-mi dea banii(sa ma spal pe cap cu masina ca el banii nu mi da),eu bani de taxa nu mai am(daca stiam ca asa sta treaba cumparam o masina recent adusa la un pret mai mic si plateam si taxa).mentionez ca am contract de vanzare -cumparare,talonul si cartea masinii,as vrea sa stiu daca pe cale legala se poate face ceva sa-mi recuperez banii,sau daca nu,vechiul proprietar,avand copii dupa actele masinii poate sa faca ceva in sensul radierii(sa raman cu masina dar sa nu mai pot circula cu ea)?Si daca pot circula cu ea pe numele fostului proprietar,cat timp o pot face?(am inteles ca in termen de 30 de zile de la cumparea unui autoturism esti obligat sa o inmatriculezi pe numele tau).Multumesc anticipat pt raspunsuri!
PS o modificare a legilor care duc doar la crestera nr de smecheri
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 23:44, 15 Octombrie 2013
Salut.
Aceeasi problema o am si eu in momentul de fata, singura diferenta fiind accea ca eu am trecut numele meu la rubrica "instrainat catre", ce probleme as putea intampina la un control in trafic? Sau mai bine zis cum as putea sa circul fara griji cu masina, deoarece taxa m-ar costa 730 de euro iar eu, din pacate nu dispun momentan de acesti bani?!
Eu zic ca e de gandit daca nu puteti obtine inmatricularea in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto sbpackard170 sbpackard170 Am cumparat un autoturism care fusese adus din Germania si inmatriculat in 2008 de fostul proprietar. Am inregistrat-o la finante si cand am mers sa o ... (vezi toată discuția)
Taxe vanzare-cumparare masina valentinainna valentinainna Buna! As vrea sa cumpar o masina romaneasca din 2004,euro3.E in stare buna,ruleaza,cu taxele platite la zi. V-as ruga sa imi spuneti ce taxe trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare MPep MPep Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in noiembrie 2012, am facut identificarea si toate platile necesare pentru a o inmatricula pe noul ... (vezi toată discuția)