avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare masina - posibil abuz de încredere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare masina - posibil abuz de încredere

Buna ziua.pina acum 2 saptamini am locuit in alta tara la ex concubinul meu unde a ramas o masina inscrisa pe numele meu acolo.eu am numai certificatul de inmatriculare, restul actelor, cheile si masina au ramas la el. Cum pot recupera masina? M am gindit sa fac procura unei cunostinta sa mearga sa o ia, dar ex concubinul nu i o va inapoia, trebuie apelat la politie sau e mai complicat de atit? Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: utilizatoare , utilizator 09:34, 8 Aprilie 2013
Cine este proprietarul de drept al autoturismului ?
In situatia in care aveti suspiciunea ca ex concubinul dvs nu va inapoia autoturismul,posibil sa fie necesara formularea de actiune in instanta,in temeiul prevederilor care opereaza in tara respectiva
Masina a fost cumparata pe numele meu si inscrisa pe numele meu. El nu va fi de acord sa mi o dea. Deci cu politia la fata locului nu se poate rezolva?
nu cunosc legile din tara respectiva, dar e foarte posibil ca politia sa nu se implice.

Exista posibilitatea sa il dati in judecata pe respectivul, sa obtineti hotararea judecatoreasca si atunci puteti sa mergeti cu executor si politie sa luati masina.
buna seara.
revin pe acest subiect.am luat legatura cu un avocat in franta si m a sfatuit sa o las balta,ca desi masina e cumparata si inscrisa pe numele meu.deoarece el poate dovedi ca el e cel care a dat banii ,situatia s ar complica.dar el a platit cash ,banii ii aveam in casa,nu a scos din nici un cont ca sa dovedeasca cu extras de cont ca el a platit.
deja am platit si consultatia la acest avocat......ma gindesc ca poate e mai bine sa il dau in judecata aici in romania.el se foloseste de masina zilnic,si cum are si mania vitezei si a neplatii la parcare,sigur a incasat cel putin o amenda pina acum,amenda sau amenzi ce vor veni pe numele meu.nici nu am radiat masina,imi pusesem speranta in acest avocat si am intirziat pina acum fara sa fac nimic.
Dumneata mai ai un set de chei ale acestei masini?
Daca dumneata esti proprietarul de drept al acestui autoturism iti poti recupera singura masina.
Numai in acest caz.
Daca masina este in co-proprietate(asa cum banuiesc ca este) ea va trebui sa fie vanduta si banii impartiti.

Alte discuții în legătură

Se poate circula cu o masina, pana se face succesiunea? Adrian Vas Adrian Vas Buna seara, am o mica nelamurire la care poate ma puteti ajuta. Masina este inscrisa pe numele concubinului mamei care a decedat. In acte el este proprietar. ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda pentru recuperarea bunului A2sha A2sha Pe scurt povestea este: fratele meu, sofer fiind, primeste imprumut de la seful lui o suma de bani.Pentru a primi banii, fratele meu lasa sefului sau un ... (vezi toată discuția)
Cadou autoturism PinteaS PinteaS Buna ziua, in urma cu doi ani, am primit cadou un autoturism. Contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si nu apare nicaieri in acte numele persoanei ... (vezi toată discuția)