avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoritatea de lucru judecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoritatea de lucru judecat

Buna ziua !
Sunt proprietarul unui imobil format din doua apartamente in cota de 1/2 parte cu teren aferent , de peste 15 ani. In aceasta perioada apartamentul vecin a avut mai multi proprietari . In urma cu 4 ani am obtinut o sentinta - decizie definitiva si irevocabila investit cu formula executorie in proces cu proprietarul de atunci , cu privire la iesirae din indiviziune ( am si procesul verbal de punere in posesie in urma unei executari silite ) . Vecinul actual solicita o noua expertiza extrajudiciara de la acelasi expert care a intocmit acum 4 ani expertiza in dosarul amintit de mai sus , care nu corespunde cu prima expertiza , pe baza caruia ma actionat in instanta pentru iesirea din indiviziune . In aceasta situatie pot invoca autoritatea de lucru judecat si refuzarea expertizei extrajudiciara ?
Va multumesc anticpat
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 17:00, 7 Martie 2013
Autoritatea de lucru judecat presupune ca anterior partile (sau succesorii lor in drepturi) sa se mai fi judecat pt acelasi obiect si avand acelasi temei de drept.

Se pare ca la dvs exista o autoritate de lucru judecat. Invocati aceasta excepte si depuneti si actele anerior obtinute (sentinta, expertiza). Nu inteleg cum acelasi expert poate avea in prezent o alta opinie, dar se mai intampla.

Aceea fiind o expertiza extrajudiciara nu va fi avuta in vedere de instanta, ci - eventual - se va dispune o alta la care dvs sa aveti posibilitatea sa participati, sa va spuneti parerea, sa formulati obiectuni daca este cazul.
Rclamatul in cauza se ocupa cu tranzactii imobiliare. Astfel a cerut expertului sa refaca in asa fel expertiza , ca el in urma iesirii din indiviziune si a vanzarii imobilului sa obtina un profit mai mare .
Va multumesc foarte frumos ptr. sfaturile dumneavoastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea sau anularea unei sentinte-decizie definitiva SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil format din doua apartamente cu teren aferent . In urma cu cinci ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt coproprietarul unui imobil (casa) cu doua apartamente , in acelasi corp de cladire .Se poate impartii cladirea si terenul aferent , celor ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune george1972 george1972 Suntem 3 mostenitori ai unui apartament. Daca mostenitorul care sta in el , noi ceilalti avind domiciilile in alte judete, cere iesirea din indiviziune, prin ... (vezi toată discuția)