avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este legal sa nu-mi dea alocatia de stat pentru copii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este legal sa nu-mi dea alocatia de stat pentru copii pentru ca am amenzi neplatite?

este legal ca sa fie oprita alocatia copilulu pt amenzi am primit o instintare de la primarie ca se va opri dreptu copiluli pt amenzi si de vro 6 luni tot opresc au dreptul sau nu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:49, 14 Martie 2013
1. Din Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art. 8.
Alocația de stat pentru copii nu este impozabilă și nu poate fi urmărită silit decât în vederea recuperării sumelor plătite necuvenit cu acest titlu.

2. Asadar legea spune ca alocatia de stat pentru copii nu poate fi urmarita pentru alte debite ale dvs. catre Primarie.
multumesc de raspuns si in cazul acesta eu ce am de facut sa va explic mai detaliat acest lucru sa intmplat surori mele alocati este oprita ea este casatorita si sotul are servici si in acea instintare anunta ca este singura cu venit adica alocatia ce demersuri trbuie facute
Daca nu va intelegeti cu cei de la Primartie sa respecte legea ramane sa apelati la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot retine amenzi din alocatie si din indemnizatia pentru ccc? veronicabouros veronicabouros buna ziua!sotul meu are niste datorii la primarie,adica niste amenzi si i-au spus ca daca nu le plateste o sa ne opreasca banii din alocatia fetitei noastre ... (vezi toată discuția)
Oprire alocatie si indemnizatie alexandrabz alexandrabz Pentru amenzile de circulatie se poate face oprire pe alocatia sau indemnizatia copilului? (vezi toată discuția)
Alocatii copii padurarudaniela11@yahoo.com padurarudaniela11@yahoo.com primeam doua alocatii prin mandat postal.o alocatie pt un copil sub doi ani,iar cealalta de 42 lei.Luna asta n am mai primit o.Posibil da mi se puna poprire? (vezi toată discuția)