avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata

Angajatorul are voie sa ma concedieze inaintea terminarii datei de expirare a contractului de munca pe perioada determinata? De exemplu, contractul meu expira pe 01.06.2009, iar maine vrea sa ma concedieze.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:49, 20 Februarie 2009
Are dreptul sa decida restructurarea posturilor indiferent de perioada pt care au fost incheiate contractele. Dvs trebuie sa aveti in vedere "motivul" concedierii, respectiv cu ce articol din Codul muncii hotaraste sa va inceteze contractul. Obligatoriu trebuie sa va inmaneze decizia de incetare a CIM, apoi puteti analiza situatia si eventual sa il actionati in instanta
chance1 a scris:

Angajatorul are voie sa ma concedieze inaintea terminarii datei de expirare a contractului de munca pe perioada determinata? De exemplu, contractul meu expira pe 01.06.2009, iar maine vrea sa ma concedieze.


Angajatorul poate decide concedierea salariatului, indiferent de durata contractului individual de munca, în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice, a reorganizării activităţii etc.



Daca concedierea se afce in baza art 65 alin 1 codul muncii, atunci este obligatoriu sa va acorde un preaviz de 20 de zile lucratoare. Pe prioada preavizului puteti sa lipsiti 4 ore fara diminuarea drepturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala vs colectiva ? oti oti In cazul in care am doar 15 salariati pe o firma (deci sub 20) si vreau sa concediez 6 persoane, e f clar -zic eu -ca nu ma incadrez la art 68 nefiind ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere lili_l19 lili_l19 Buna ziua, Sotul meu se confrunta cu urmatoarea situatie. A fost concediat cu art 65(1) datorita problemelor economice ale firmei pentru care lucra. Desi ... (vezi toată discuția)