avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Traducãtor autorizat - pot traduce cãrți fãrã ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Traducãtor autorizat - pot traduce cãrți fãrã acceptul autorilor?

Buna ziua,
Daca sunt traducator autorizat pot traduce orice carte din limba straina in romana fara a cere dreptul autorilor?
Cum se procedeaza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: smile_506 , utilizator 22:54, 11 Martie 2013
nu era intentia mea sa incalc legea; daca as fi vrut sa o fac nu mai puneam intrebarea. Am pus-o exact pt a fi corecta si pt faptul ca vreau sa traduc dar nu vreau sa incalc legea!
Va multumesc pt raspuns, m-am clarificat ; si de fapt dubiul era cum reusesc altii sa traduca asa fara sa isi faca probleme....
f clar, multumesc :)
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright digitizare (scanare) cãrþi vechi drcretoiu drcretoiu Am în minte (şi în biblioteca personala) câteva cărţi, mai vechi, care mi-au plăcut în copilărie. Mă gândeam să le scanez şi să le pun undeva pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor in relatia cu editurile Mickaela Mickaela Buna seara, Sunt in cautarea unor lamuriri (eventual cu articole de lege spre exemplificare) cu privire la relatia juridica ce reglementeaza traducerea ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)