Prietenul meu azi a primit un acord de incetare a contractului de munca , in care este inserat doua clauze care , personal nu mi se par corecte ; una ii stipuleaza ca se obliga sa respecte confidentialitatea privind informatiile tehnice si comerciale acumulate pe perioada de cand a fost angajat , a doua , precum , ,citez,, partile sunt de acord ca prin incheierea prezentului acord privind incetarea contractului de munca individual,se sting toate pretentiile trecute,prezente sau viitoare.mai vreau sa adaug , ca munca prietenului meu era una in vanzari , de echipamente industriale , la care conforma intelegerii lor nescrise , el a beneficiat de un comision de vanzare ,fapt pt care a si acceptat un salariu mai mic, vanzari la care se lucreaza pe proiecte luni buni , in care rezultatul vine posibil si dupa un an .La ora actuala , are proiecte la care lucreaza de doi ani ...iar rezultatele finale sunt in asteptare. Cat despre industria lui ,cum se paote angaja in alta parte daca el trebuie sa se abtina a folosi experienta lui acumulata inainte de a veni in aceasta firma ,Se poate sa-mi spuneti ,ar trebui sa semnze sau nu ,sau....cum ar trebui sa fie . va multumesc anticipat !se poate sa semneze si in instanta sa ceara desfiintarea acestui ,,acord ,,?
d-na Danafatol, de unde incepe limita confidentialitati si unde se termina ? oare nu era corect ca aceste informatii sa fie precizate ? In vanzari , aceste informatii sunt vitale ,fac parte din munca de vanzator /intermediar si nu facem referire la informatii din productie, formule brevete,,etc... ... apoi eu sunt de acord cu clauza de confindetialitate atata timp cat e masurabila , iar chestiunea a 2-a se refera la banii din comision pe care nu ii va mai primi conform minunatului acord, repet inca o data ; in ramura lui, succesul final are loc doar la semnarea contractului , semnare care are in spate luni si ani de proiecte,negocieri...etc... are pe rol contracte in derulare ,doar ca nu sunt inca semnate de catre parti , iar el conform acordului renunta la toate pretentiile ...off...
Cat timp nu ati avut obligatia speciala sub forma unei caluze de confidentialitate, nu ar trebui sa semnati niciun acord. In rest, toate drepturile si obligatiile reciproce vor parcurge conform legislatiei in vigoare.