avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Omisiune dispozitiv sentinta !
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Omisiune dispozitiv sentinta !

Buna ziua !

Cum procedez daca s-a omis in dispozitivul unei sentinte obligarea a unei parti din proces sa plateasca o suma baneasca?

In motivarea sentintei se face vorbire despre obligarea paratului la plata sumei banesti dar dispozitivul sentintei nu-l obliga pe parat la plata.

Sentinta in forma in care este nu poate fi pusa in executare !

Procesul a trecut prin toate fazele de atac ,apel ,recurs.

multumesc.
trebuie sa formulati cerere lamurire indreptare dispozitiv si precizati motivele de mai sus.
Lamurire dispozitiv am formulat si a fost respinsa actiunea ca neintemeiata!
care a fost motivul ? ati formulat-o in termen ? aveti cale de atac
Mai este cale de atac ! Este vorba despre un dosar succesoral in care s-au format doua loturi in indiviziune . Unui lot s-a atribuit un imobil in intregime iar cealalta parte urmeaza sa incaseze sulta .
Dar dispozitivul nu obliga pe cineva sa plateasca sulta ci doar o prevede intr-un lot .
Toti executorii jud contactati nu pot pune in executare sentinta,

cum sa procedez ? sunt f confuz!
dupa epuizarea caii de atac aveti posibilitatea unei revizuiri la instanta care a pronuntat hotararea ramasa definitiva

Alte discuții în legătură

Executare la o decizie definitiva si irevocabila lilianal lilianal buna ziua, sper ca ma poate ajuta cineva cu un raspuns cu privire la urmatoareleȘ AM O decizie definitiva si irevocabila din anul 1991 prin care s-au ... (vezi toată discuția)
Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
Lamurire sau completare dispozitiv sentinta- actiune sub imperiul vechiului cod de proc. civila reclamant2013 reclamant2013 Buna ziua, Am un proces pe rol, pe codul de procedura vechi. Pe scurt, judecatoria a admis plangerea si a obligat paratii la plata in solidar a unei sume de ... (vezi toată discuția)