avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lamurire sau completare dispozitiv sentinta- actiune ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lamurire sau completare dispozitiv sentinta- actiune sub imperiul vechiului cod de proc. civila

Buna ziua,
Am un proces pe rol, pe codul de procedura vechi. Pe scurt, judecatoria a admis plangerea si a obligat paratii la plata in solidar a unei sume de bani drept despagubire. Au fost facute cai de atac, tribunalul, prununtandu-se in defavoarea reclamantilor. Impotriva hotararii s-a formulat cale de atac la Curtea de apel, aceasta a casat sentinta si a trimis cauza spre rejudecare. Tribunalul s-a pronuntat in limitele casarii, dar in dispozitiv nu a trecut in solidar.
Impotriva hotararii s-a facut cale de atac din nou la Curtea de apel, aceasta a admis-o, a casat in parte sentinta atacata, a casat-o partial si a retrimis-o spre rejudecare la tribunal. Tribunalul s-a pronuntat, insa si de aceasta data a omis sa precizeze ca plata despagubirilor se face in solidar, asa cum s-a precizat de la inceput.Din nou s-a facut cale de atac la curtea de apel, aceasta admitand ambele cai de atac ( atat a reclamantului cat si a paratului), a modificat sentinta atacata dar si ea, nu a mentionat in dispozitiv sintagma in solidar. Acest aspect a fost observat dupa ramanerea definitiva a deciziei. In acest caz ce este de facut?
Se poate cere tribunalului lamurirea intelesului sentintei in ceea ce priveste omisiunea de a mentiona in solidar asa cum era prevazut in cererea principala?
Ce altceva este de facut?
Mentionez ca dosarul se judeca pe codul de procedura vechi.
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate instanta dvni2011 dvni2011 Daca te indrepti cu o actiune civila impotriva unei judecatorii, tribunal sau curte de apel,parata poate sa isi judece singura cauza? Presupun ca da,insa tu ca ... (vezi toată discuția)
Cai de atac adinutza.2008 adinutza.2008 Am un dosar pe rol - litigii de munca - drepturi banest in care eu sunt reclamantul. Pana acum am castigat de doua ori in instanta insa cealalta parte a facut ... (vezi toată discuția)
Competenta in rejudecarea dupa admiterea contestatiei in anulare vguta vguta Cererea de despagubire pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti s-a solutionat de catre Judecatorie care a admis-o, a fost atacata cu recurs de catre ... (vezi toată discuția)