buna ziua,
sper ca ma poate ajuta cineva cu un raspuns cu privire la urmatoareleȘ
AM O decizie definitiva si irevocabila din anul 1991 prin care s-au stabilit cotele din impartirea unei prorietati si a fost data astfel:
Pentru lotul 1 o suprafata de 500 mp 2 cam, vestibul si magazie;
Pentru lotul 2 o suprafata de 550 mp 4 cam, vestibul, magazie, garaj si plata unei sulte.
(numarul camerelor a fost data gresit deoarece experta a facut o expertiza ipotetica, in fapt fiind doar 5 camere. La momentul omologarii expertizei, avocatul meu nu a contestat expertiza), In decizie s-a specificat si delimitarea loturilor prin trasarea unui gard din coltul garajului in marginea celei dea patra camere care, chipurile mi-a fost atribuita mie, cert este faptul ca daca se respecta metrajul, delimitarea loturilor nu se mai putea face prin trasarea gardului cum scrie in decizie, astfel ca lotul 1 devenea mai mare cu 50mp, iar lotul 2 mai mic cu 50mp. Dupa numeroase incercari a partii adverse de executarii la fata locului am facut o alta actiune la instanta pentru lamurirea dispozitivului. Bineinteles ca mi s-a dat o alta hot. definitiva si irevocabila in 2004 prin care s-a lamurit intelesul dispozitivuluiastfel: Lot 1 are acceasi suprafata si cam, anexe, etc, lot 2 are 3 cam( atentie! nu 4 cum a fost data in prima decizie) acelasi metraj si anexe, si lamurirea consta ca au aplicat, tot dupa expertiza, puncte alfabetice. Adica au zis ca delimitarea se face din punctul c in punctul f. Cu alte cuvinte tot nu se repecta metrajul.
Intrebarea mea este : In momentul in care se pune in executare o decizie definitiva si irevocabila trebuie sa se puna in aplicare conform metrajului dau dupa punctele abcdefg.? nu mai inteleg nimic. multumesc anticipat.
lamurirea de dispozitiv scrieti ca estedefinitiva si irevocabila din 2004, prin urmare are autoritate de lucru judecat acum. de asemenea nu mai sunteti in teremen pentru nici o cale extraordinara de atac.
daca doriti sa cutati o solutie la cazul in speta trebuie sa consultati un avocat care sa studieze toate actele si sa va spuna ce puteti face.
povestea este fff lunga, acum am primit o sentinta pentru o actiune deschisa de partea adversa pentru granituire, si ce credeti? e aceasi sentinta, acelasi metraj, aceleasi puncte de delimitare a loturilor. decizia am luat-o azi de la avocat. De fapt partea adversa dupa ce a primit deciza definitiva si irevocabila din 2004 a vandut proprietatea fiului ei. Acesta a daramat si si-a construit o alta casa. In actul lui de prorietate scrie clar ca are in posesie 500 mp prin cumparare si detine inca 50mp fara acte doveditoare. Adica cei care imi lipsesc mie.
Pentru a putea face o cerere de revizuire, intrunesc conditiile specifice? ma gandem ca unul din motive ar fi modificarea dispozitivului primei decizii definitive si irevocabile, apoi lipsa metrajului meu, desi eu am platit o sulta. Am inteles ca trebuia la momentul respectiv sa contest epertiza tehnica care defapt a fost ipotetica (aici tine de cum a vrut instanta sa o vada, spaga probabil) si ca acum nu o pot contesta. este adevarat?
multumesc multttt