avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tainuire - indeplineste elementele constitutive?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tainuire - indeplineste elementele constitutive?

Buna seara
Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema:
Este vorba de socrul meu(75 ani)care a cumparat unele lucruri de la anumite persoane din targ (bormasina,flex.......etc)lucruri care s-au dovedit a fi furate.
O anumita persoana(reclamantul) a facut sesizare la politie(au venit acasa au facut perchezitie(aveau mandat) si au gasit ceva din cele reclamate de reclamant,a fost dus la postul de politie unde a dat mai multe declaratii si au fost retinute obiectele care au fost cumparate de socrul meu din targ.
Dupa cateva zile(azi 07.03.2013)politia a venit din nou si la dus la postul de politie unde i s-a facut proces-verbal(nu l-am vazut)dar din ce am inteles ca la incadrat la articolul 221 alin.1 c.p. inceperea urmarii penale pentru savarsirea infractiunii de tainuire si..............
Mentionez urmatoarele:
- avand in vedere varsta inaintata(75 de ani),
- este insotitor pentru o persoana (soacra mea ) cu handicap gradul I
SPUNETI-MI VA ROG DESPRE CE I SE POATE INTAMPLA
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: marianastase , utilizator 20:00, 7 Martie 2013
A fost asistat de avocat atunci cand i s-au luat declaratiile respective? Depinde de ce a declarat in fata organelor de politie. Ar fi recomandat ca indiferent de situatie cand va mai fi chemat sau citat sa ii fie asigurata apararea si in prealabil avocatul sa verifice declaratiile anterioare. La varsta dumnealui nu m-as mira ca autoritatile sub presiune sa fi abuzat in luarea declaratiilor .
cu siguranta se va da o solutie de scoatere de sub urmarire penala, conditia esentiala pt existenta faptei este ca socrul dvs sa fi cunoscut ca bunurile au provenit din savarsirea unei fapte penale si contributia sa sa fi constat in aceea ca a ajutat la valorificarea lor
Multumesc mult
Nu se pune problema luarii declaratiei sub presiune
Mutumesc mult
1. Nu cunostea provenienta lor
2.Sigur nu a avut nici-o contributie la valorificarea lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie si confiscare de materiale nelu33 nelu33 politia a venit cu mandat de perchezitie si a confiscat materialele neavind acte de provenienta, am dat declaratie de unde proveneau, ce risc am fiindca le-au ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.ce se poate intampla? george 5 george 5 Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de ... (vezi toată discuția)
Crima organizata ContSters227755 ContSters227755 buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema care pt mine a devenit obsesie.pe 20 iulie am fost dusa la diicot dupa perchezitie acasa de unde mi s a ... (vezi toată discuția)