Buna seara
Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema:
Este vorba de socrul meu(75 ani)care a cumparat unele lucruri de la anumite persoane din targ (bormasina,flex.......etc)lucruri care s-au dovedit a fi furate.
O anumita persoana(reclamantul) a facut sesizare la politie(au venit acasa au facut perchezitie(aveau mandat) si au gasit ceva din cele reclamate de reclamant,a fost dus la postul de politie unde a dat mai multe declaratii si au fost retinute obiectele care au fost cumparate de socrul meu din targ.
Dupa cateva zile(azi 07.03.2013)politia a venit din nou si la dus la postul de politie unde i s-a facut proces-verbal(nu l-am vazut)dar din ce am inteles ca la incadrat la articolul 221 alin.1 c.p. inceperea urmarii penale pentru savarsirea infractiunii de tainuire si..............
Mentionez urmatoarele:
- avand in vedere varsta inaintata(75 de ani),
- este insotitor pentru o persoana (soacra mea ) cu handicap gradul I
SPUNETI-MI VA ROG DESPRE CE I SE POATE INTAMPLA
VA MULTUMESC
A fost asistat de avocat atunci cand i s-au luat declaratiile respective? Depinde de ce a declarat in fata organelor de politie. Ar fi recomandat ca indiferent de situatie cand va mai fi chemat sau citat sa ii fie asigurata apararea si in prealabil avocatul sa verifice declaratiile anterioare. La varsta dumnealui nu m-as mira ca autoritatile sub presiune sa fi abuzat in luarea declaratiilor .
cu siguranta se va da o solutie de scoatere de sub urmarire penala, conditia esentiala pt existenta faptei este ca socrul dvs sa fi cunoscut ca bunurile au provenit din savarsirea unei fapte penale si contributia sa sa fi constat in aceea ca a ajutat la valorificarea lor