avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna seara,
Am lucrat la o firma 6 ani, si acum 5 luni m-au bagat in somaj. Am luat somaj 6 luni de zile si acum ma cheama iar la servici pe o perioada de 3 luni. In cazul in care dupa aceste 3 luni mi se va face contractul pe perioada determinata iar dupa n... luni ma vor baga iar in somaj pe ce perioada voi primi acest somaj?

Cel mai recent răspuns: mantogpetrucristian , utilizator 10:50, 8 Martie 2013
Daca va incadrati in munca pe o perioada mai mica de 12 luni, plata indemnizatiei de somaj se suspenda, urmand ca la expirarea c.i.m sa faceti cerere de repunere în plată, dar nu mai târziu de 3 luni de la data suspendării indemnizatiei.
Pentru perioada de 6 ani de lucru in cadrul societatii beneficiati de 9 luni de ajutor de somaj, in momentul in care reveniti la lucru pe o perioada determinata mai mica de 12 luni se poate suspenda perioada de somaj, iar in momentul incetarii contractului pe perioada determinata se poate continua pana la incheierea perioadei de 9 luni, in cazul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare din somaj alinacristinel alinacristinel buna seara as dori sa stiu ce avantaje are firma care ma reaganjeaza din somaj dupa 3 luni/mentionez ca am fost trecuta in somaj pe perioada de iarna adica ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Angajare si somaj standan54 standan54 M-am angajat la o firma din postura de somer cu contract pe perioada determinata(1 an);din perioada de somaj de un an mai am 6 luni neefectuate.Problema este ... (vezi toată discuția)