avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Intrebari despre incompatibilitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Intrebari despre incompatibilitate

Buna ziua,

Ca de obicei cind nu ma descurc singura prin hatisul legislativ, cer o mina de ajutor. De aceasta data am intrebari din doua domenii.

1.Daca actualul ministru este actionar la mai multe SRL-uri si Fundatii, asa cum rezulta din declaratia lui de avere, se afla, sau nu, in conflict de interese?

2. Incalca vreo lege?

3.Ce risca o persoana care are salariul minim pe economie in cartea de munca si diferenta pina la 1000 de lei pe drepturi de autor, daca nu si-a mai platit ratele la banca de citeva luni? ( a achitat o parte din imprumut, dar acum i se spune ca sumele respective nu se iau in calcul, pentru ca am intrat intr-un nou an).

Precizez ca persoana respectiva a facut idoua credite (unul in valoare de 5000 RON, altul de 7000) la doua banci diferite, iar ratele nu le-a mai achitat pentru ca nu si-a mai incasat toti banii din contract.

In prezent debitorul nu detine nici un bun mobil sau imobil, iar bancile l-au actionat in instanta.

Exisata posibilitatea ca instanta sa dispuna esalonarea datoriilor?

In acest caz, tinind cont de venitul sau si de faptul ca e dator la doua banci, ce procentaj din salariu ar putea sa-i fie oprit ca rata pentru fiecare dintre banci?

La cit ar putea sa ajunga suma totala de restituit daca se adauga dobinzi si penalitati?

E posibil, in aceste conditii, sa faca inchisoare?

Exista o perioada de prescriere a acestor debite?

Orice alta informatie pe aceasta tema ar fi salutara.

Cu multumiri,

Talida Covaci

Alte discuții în legătură

Sc cu datorii catre anaf bogdaner bogdaner Am o Sc care a adunat datorii catre ANAF (debit : 9000 ron si penalitati 7000 ron cu aproximatie)...Ideea e ca datorile s-au adunat din cauza impozitului ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare catta_exe catta_exe In anul 2007 an imprumutat 1500euro de la banca .Am plecat in strainatate in urma unui contract si nu am avut cum sa platesc ratele in cosecinta banca a ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie extinctiva sethcristian sethcristian Buna ziua! Am s eu o nelamurire privind termenul de prescriptie si mai exact de cand incepe sa curga? Am deschs o linie e credit la brd in data de 07.2009 in ... (vezi toată discuția)