avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu firma de recuperare

In anul 2007 an imprumutat 1500euro de la banca .Am plecat in strainatate in urma unui contract si nu am avut cum sa platesc ratele in cosecinta banca a tranfera datoria unei firme de recuperare. In urma cu cateva zile am fost informat ca am de plata suma de 28640ron(7000 euro) . in momentul de fata nu sunt in tara si nu am bunuri ce ar putea fi executate . As vrea sa platesc dar suma e enorma si nu stiu cum sa fac sa o reduc.
Cel mai recent răspuns: catta_exe , utilizator 17:25, 20 Martie 2012
Sa nu faceti un efor financiar prea mare, propuneti firmei respective esalonarea platii (intra in procedura agentiei de colectare debite).

Se poate sa aveti si datoria prescrisa daca nu ati mai achitat nici un ban pe o perioada de 3 ani consecutivi.

Cu stima.
Daca nu ai bunuri pe numele tau sau al sotiei, asteapta sa se prescrie. Daca platesti suma solicitata de ei, asa mare cum arati, atunci nu faci decat sa-i incurajezi pe acesti jecmanitori care profita de situatia economico-financiara grea prin care trec toti. Am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare, e drept ca era o suma mai mica, si cu timpul s-a prescris si au renuntat. Este adevarat ca nu e corect sa iei un imprumut si sa nu-l returnezi, dar una e sa faci reesalonare de plata cu banca si alta e sa faci reesalonare de plata cu aceste firme si pentru sume marite de 3-4 ori.
am propus firmei de recuperare o esalonare si am primit raspuns ca mi se va esalona datoria pe o perioada de maxim un an de zile rata lunara fiind de 650euro( venitul meu fiind de 800 euro e o rata imposibil de achitat)

Opinia mea este ca datoria este prescrisa,
Ca sa ai siguranta deciziei, mai bine consulta un jurist sa primesti o opinie avizata (daca este prescrisa numai platesti nimic, cat de mult ai de castigat?), urmand sa notifici firma de colectare asupra prescriptiei datoriei.

Cu stima.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Am intrat azi pe pagina birolui de credite si am lasat o cerere pentru a avedea cu ce figurez eu la biroul central.In functie de raspuns o sa iau o decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit - restanta mai mare de 3 ani. m1rc3a m1rc3a Buna ziua, Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)
Imprumut de la sc nebancara redialboss redialboss buna dimineata am facut un imprumut de la [EDITAT] de 1500 ron , in acel moment aveam un ... (vezi toată discuția)