avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen prescriptie extinctiva
Discuție deschisă în Executare silită

Termen prescriptie extinctiva

Buna ziua! Am s eu o nelamurire privind termenul de prescriptie si mai exact de cand incepe sa curga?
Am deschs o linie e credit la brd in data de 07.2009 in valoare de 5000 ron nu a fost depus nici un ron in cont.
Acum in 27.10.2013 primesc o somatie de excutare silita.
Intrebarea mea este daca termenul de prscriptie a fost indeplinit?
Teremenul de prescriptie curge de la data la care creanta a devenit certa, lichida si exigibila.

Astfel, in cazul creditelor, curgerea termenului de prescriere a debitului se calculeza raportandu-se la fiecare rata datorata in parte.

Nu existau rate' era o perioada de gratie de 60 de zile. In care bani trebuiau epusi , macar dobanda acestora. Deci care car fi data de incepere?
Trebuie sa cititi cu atentie contractul si sa vedeti care este termenul scadent de plata.

In functie de acesta se calculeaza termenul de prescriere pentru fiecare suma de bani ce trebuie achitata, indiferent ca vorbim de dobanda, comision sau creditul in sine.

Daca nu va descurcati cu termenii prinsi in contract, apelati la un specialist (jurist sau avocat) ca sa vi-i explice in contextul in care se afla si nu desprinsi separat de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare/prescriere credit(card de credit) Mar1an Mar1an Buna ziua, Din cate am citit legile si interpretarile avocatilor un termenul de prescriptie care este de 3 ani pentru obligatiile banesti conform art 405, ... (vezi toată discuția)
Inchidere credit auto div81drv div81drv Buna ziua. Va rog daca poate cineva sa ma ajute as fi tare recunoscatoare. In data de 04.06.2008 am incheiat cu BRD Finance IFN SA un credit auto pentru ... (vezi toată discuția)
Datorii prescrise aladina aladina buna ziua, Am o intrebare de adresat specialistilor acestui site. care e termenul de prescriptie mai exact?de ex am ultima rata schitata la un credit este din ... (vezi toată discuția)