avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cic -mama profesie liberala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cic -mama profesie liberala

Buna ziua,
O mama care realizeaza venituri din profesie liberala (deci nu este angajata) si nu isi intrerupe activitatea dupa nastere copil, deci nu intra in concediu crestere copil cu toate ca are acest drept, primeste stimulentul de 500 lei pt ca si-a reluat activitatea? Am inteles ca pt dosarul in care se solicita acesti bani trebuie atasata si o adeverinta de la angajator cu concediul pre si post natal, in acest caz nu exista aceasta adeverinta, se preia dosarul fara?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 8 Martie 2013
1. Daca nu indepliniti conditiile pentru acordarea concediului de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) atunci puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) incepand cu data nasterii copilului.

2. Puteti sa beneficiati direct de stimulentul de insertie, fara a intra in CCC.

3. Dvs., avand profesie liberala, nu aveti un angajator asa ca veti da o declaratie ca nu ati beneficiat de concediu de (maternitate) sarcina si lauzie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de acordare a concediului de maternitate si concediul de crestere a copilului OanaHalalaie OanaHalalaie Buna ziua! Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta va rog. Se poate ca sa intru in concediu de maternitate, sa efectuez cele 126 de zile ,apoi sa ma intorc o ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate maria_2012 maria_2012 Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa 3 luni imi reiau activitatea din concediu de maternitate, dupa alte 3 luni imi pot relua iar concediu de maternitate pana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc alinadinca alinadinca buna ziua, as vrea sa stiu daca indemnizatia se plateste de la terminarea concediului postnatal sau de la data depunerii dosarului, a durat mai mult decat ma ... (vezi toată discuția)