avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... crestere caini la curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

crestere caini la curte

mi-am construit o casa undeva la tara, dorindu-mi sa am parte de linistea si tihna la care am visat din totdeauna inpreuna cu familia. acum, cand in mai putin de 1 an o sa ma mut, a devenit o problema faptul ca vecinul meu detine un numar impresionant de caini pe care ii creste si ii comercializeaza, si anume 20 (la inceput nu au fost asa multi). pe langa asta, mai are 4 pauni. problema mea este ca sunt incredibli de galagiosi si produc un miros de nedescris. am incercat sa rezolv situatia asta amiabil, dar nu am cu cine discuta pentru ca este convins ca eu sunt oblligat sa suport mizeria si galagia. ce pot face eu legal, pentru a-l determina pe om sa termine cu crescatoria asta de caini si de pauni, si cu toata mizeria, mirosul si galagia pe care o produce, pentru a putea trai linistit in propria-mi casa si curte.
sesizati autoritatile pentru cresterea animalelor,poate ca autoritatile vor gasi ceva nereguli cu privire la nerespectarea de ingrijire a animalelor.
Puteti sa sesizati si politia motivand ca vecinul dvs.creste cainii care tulbura linistea. A se vedea legea 61/1991.

Va confruntati cu o situatie delicata frecvent intalnita in mediul rural,unde de regula probleme ridica proprietarii de ovine,cabaline,etc
Eventual incercati sesizarea autoritatii de sanatate veterinara locala
Rural,greu se pot aplica sanctiuni in temeiul disp L nr 61/1991 republicata pentru zgomot produs de caini la curte...
Bună ziua,ma ajutati si pe mine cu un raspuns,sfat ce trebuie sa fac ,am un vecin care este anti sociabil nu vb cu nimeni pe stradă, locuiesc la curte,si am un cățel de talie mică si el ma terorizează cu poliția, poliția locală pentru ca spune ca latră, dar polițiștii au constatat că latră săracul doar la cine este la poartă sau la pisici,iar poliția locală m au sfătuit să îi cumpăr zgarda anti latră,are carnet de sanatate cățelul, nu este cățel de rasă, este cățel maidanez de talie mică,si vecinul a scris in declaratie la poliție ca ,cățelul meu și a schimbat glasul de o lună de zile ,el da amenzi la toată lumea pe stradă și nu vb cu niciun vecin ,va rog ma puteti ajuta cu un sfat sa mi apare cățelul ca l am crescut de mic si face parte din familie ,are 6 luni ,va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde reclam un vecin cu prea multi caini? AlexandruDumitru AlexandruDumitru Buna seara! Acum 3 ani, fostii mei vecini au vandut propietatea lor unor oameni care au decis sa se mute in zona rurala. In momentul in care s-au mutat acesti ... (vezi toată discuția)
Latratul cainelui vecinului iuliusovidiu iuliusovidiu Buna ziua.... Vecinul meu are un caine de talie mare care latra permanent in reprize de cate 5-15 minute, de 10-20 ori pe zi, in fiecare zi, fiecare saptamana, ... (vezi toată discuția)
Protectia animalelor / tulburarea linistii publice adobrota adobrota Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori sa ma ajutati cu un sfat. Detin o catelusa, rasa ciobanesc german, de 9 luni, pe care o cresc ... (vezi toată discuția)