avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protectia animalelor / Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protectia animalelor / Tulburarea linistii publice

Buna seara!
Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori sa ma ajutati cu un sfat. Detin o catelusa, rasa ciobanesc german, de 9 luni, pe care o cresc intr-un spatiu amenajat in incinta curtii casei bunicilor. Curtea bunicilor se invecineaza cu alte gospodarii si case. De curand, insa unul dintre vecini, a facut o reclamatie catre politia comunitara cu privire la faptul ca acest catel pe care il am, latra si le tulbura linistea. Se pare ca singurul caine care tulbura linistea (doar din punctul lor de vedere) dintre toti cainii care sunt in celelalte gospodarii invecinate sau pe strada, este catelul meu. Cei de la Politia Comunitara, primind acea sesizare, au venit sa constate si au facut recomandarea ca acest catel sa fie mutat cat mai departe in spatele curtii. Avand in vedere ca este un caine de paza, cum as putea sa il ascund cand rolul sau este cu totul altul in acea curte!? Rugamintea mea este sa imi spuneti care ar fi temeiul legal al unei astfel de recomandari din partea politiei sau ce legislatie ar trebui sa citesc pentru a afla mai multe detalii. Cei de la Politie declara ca descinderea s-a facut doar pe baza unei plangeri verbale si nu mi-au putut spune in baza carui temei legal (lege sau articol) s-a facut plangerea respectiva.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:10, 8 Decembrie 2009
Este vorba despre tulburarea ordinii si linistii publice,contraventie prevazuta si sanctionabila de Legea nr.61/1992.
Faptul ca animalul dvs. tulbura linistea sau ca ar tulbura-o, intra sub incidenta prevederilor aratate mai sus,situatie care v-ar putea aduce o sanctiune cu amenda contraventionala.
Intr-o astfel de situatie ar fi bine sa gasiti o solutie de mijloc si sa gasiti un alt amplasament pentru caine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini agasanti si fara ocupatie vs. caine aflat pe proprietate personala. mateigeamina mateigeamina De aproximativ 2 ani , parintii mei s-au mutat intr-o zona rurala(Posesti , Prahova). Odata cu aceasta mutare , au luat si cainele familiei (o catelusa ... (vezi toată discuția)
Crestere caini la curte csmky csmky mi-am construit o casa undeva la tara, dorindu-mi sa am parte de linistea si tihna la care am visat din totdeauna inpreuna cu familia. acum, cand in mai putin ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cainele vecinului ContSters143223 ContSters143223 buna ! de doi ani am o problema care nu stiu cum se poate rezolva: vecinul de vis-a-vis are un caine ciobanesc german imens care latra aproape fara incetare, ... (vezi toată discuția)