avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare cumparare

Buna dimineata,
Am si eu o intrebare: care este perioada de prescriptie a antecontractului de vazare cumparare? Si daca in urma prescriptiei eu, ca promitent cumparator pierd banii dati promitentului vanzator?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:30, 8 Martie 2013
In antecontract este prevazut un termen pentru incheierea in forma autentica a contractului de vanzare-cumparare. La expirarea acelui termen dvs notificati prin intermediul unui excutor judecatoresc pe vanzator sa se prezinte la biroul notarial la data de la ora de pentru a incheia in forma autentica contractul . Daca in urma notificarii vanzatorul nu se prezinta notarul public incheie o certificare de fapte. Dvs in antecontract aveti si niste clauze penale care stipuleaza ca daca una din parti din vina lui nu incheie contractul este obligat sa restituie dublul avansului sau avansul ...uitati va la clauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)
Clauza antecontract lilicrin lilicrin Buna, problema mea este urmatoarea: s-a semnat un antecontract de v-c ce continea o clauza : [i]\"obliga la incheierea contractului de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare apartament,din care am predat la data semnarii sale un avans de 15.000 lei. Contractul trebuia ... (vezi toată discuția)