avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INCHIRIERE LOCUINTA - cum se face din punct de vedere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INCHIRIERE LOCUINTA - cum se face din punct de vedere legal?

Care sunt pasii pentru inchirierea unei locuinte, din puct de vedere legal.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
aleodor27, utilizator
Depinde din punctul de vedere a carei parti sunteti interesat,fie locatorul,fie locatarul
De regula,etapele constau in negocierea conditiilor de incheiere a contractului de locatiune,
de analiza responsabila a conditiilor existente in spatiul in discutie,verificarea situatiei financiare a spatiuui referitor la plata la zi a utilitatilor,negocierea clauzelor contractuale,si nu in ultimul rand analiza seriozitatii partilor
In situatia in care partile cad de acord ,acestea pot incheia contractul de locatiune care se inregistreaza de catre locator la autoritatea fiscala
Va multumesc pentru promptitudine.
Din punctul de vedere al locatorului, am adresat intrebarea.
Contractul de inchiriere are o forma standard, pe care il modificam in functie de situatie. Imi puteti trimite un astfel de contract? Contractul trebuie incheiat in prezenta unui notar?
Codul Civil consacra caracterul de titlu executoriu al contractelor de inchiriere incheiate in forma autentica, notariala , precum si al celor incheiate prin inscris sub semnatura privata, dar inregistrate la organele fiscale, in ceea ce priveste obligatia de plata a chiriei si obligatia de restituire a bunului care face obiectul contractului .

Aceasta noutate adusa de Codul civil este aplicabila tuturor contractelor de inchiriere, cu alte cuvinte atat contractelor ce au ca obiect imobile (locuinte, spatii destinate activitatii profesionistilor - sedii principale sau secundare, imobile cu alta destinatie), cat si
contractelor de inchiriere a bunurilor mobile (mijloace de transport, echipamente, etc).

Succes.

Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fdl fdl Poate fi evacuata o societate de catre executor fara a avea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila? (vezi toată discuția)
Evacuarea dintr-un apartartament ContSters241723 ContSters241723 Buna ziua !Am cumparat un apartart la licitatie am platit toate taxele la stat impozit pentru apart etc am intabulat apartamentul am actele dar eu nu iam ... (vezi toată discuția)
Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)