Am lovit pe cineva in spate, in trafic. Am declarat accidentul la politie. Respectivul avea CASCO. masina mea era inmatriculata in strainatate, problema era ca nu mai eram asigurat(afland mai tarziu). Intrebarea mea este ce ar trebuii sa fac in acest caz: sa astept sa ma contacteze cei de la CASCO respectivului, sa ma anunte ca nu am o asigurare valabila(sau sa ma astept cu o citatie), si sa le platesc totalul reparatiilor, sau sa-i contactez eu sa le spun ca nu sunt asigurat?
Daca cel vinovat de producerea accidentului nu face dovada asigurarii RCA, partea vatamata urmeaza sa solicite vinovatului copii xerox dupa permisul de conducere, buletinul de identitate si certificatul de inmatriculare al vehiculului, deoarece in aceste cazuri trebuie sa facilitati regresul daunei
Puteti astepta sa va contacteze ei, cu riscul de a plati si eventuale dobanzi. Sau puteti sa ii contactati dumneavoastra, sa le trimiteti o adresa scrisa prin care sa va aratati disponibilitatea de a plati despagubirea pe cale amiabila.
Atentie sa nu va incarce la deviz.