avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedurã contra „gravei neglijențe” ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedurã contra „gravei neglijențe” a judecãtorului

Am intentat un proces pentru a constesta o amendă contravențională (plîngere contravențională). Judecătoarea a tratat dosarul în dorul lelii, fără să-i pese de argumente și de elementele dosarului. Soluția a fost că amenda este corectă.
Totuși soluția e greșită din mai multe considerente obiective, cum ar fi:
- eu cer un martor, ea îl cheamă pe altul
- nici ăla nu vine, dar hotărîrea nu conține sancțiune pentru neprezentarea martorului
- cer prezervarea și administrarea probelor audio-video, ei nici că-i pasă
- întîmpinarea poliției conține greșeli și contradicții, deci e un document care nu putea fi luat în serios.
Eu consider că toate astea duc la concluzia de „gravă neglijență” a judecătoarei. Deoarece soluția e definitivă, cum ar trebui să procedez pentru ca judecătoarea să fie sancționată pentru „gravă neglijență”? Se face o reclamație la conducerea judecătoriei? La CSM? La Inspecția judiciară? Se dă în judecată?
Cel mai recent răspuns: sorein , utilizator 13:50, 23 Aprilie 2018
Daca s-a judecat recent si este definitiva si nu irevocabila puteti face recurs.
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă nu am fost clar în termenii juridici, sentința e definitivă, deci nu există recurs. Cauzele de amendă contravențională nu au recurs sau alte căi de atac. Așa am ajuns la singura soluție de ripostă: invocarea gravei negljențe a magistratului (din motive precum cele prezentate).
~ Conținut șters la cerere ~
Scrie clar pe sentință „IREVOCABILÔ. Totuși, poate cneva să se concentreze pe întrebarea mea? Anume procedura contra „gravei neglijențe” a magistratului? Se face o reclamație la conducerea judecătoriei? La CSM? La Inspecția judiciară? Se dă în judecată?

Alte discuții în legătură

Reclamatie FaPaNupuTzaPa FaPaNupuTzaPa Am dori sa ma ajute cineva cu un sfat , cum as putea sa fac o reclamatie unui judecator care a dat o sentinta nedreapta si nelegala ? (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)