Am intentat un proces pentru a constesta o amendă contravențională (plîngere contravențională). Judecătoarea a tratat dosarul în dorul lelii, fără să-i pese de argumente și de elementele dosarului. Soluția a fost că amenda este corectă.
Totuși soluția e greșită din mai multe considerente obiective, cum ar fi:
- eu cer un martor, ea îl cheamă pe altul
- nici ăla nu vine, dar hotărîrea nu conține sancțiune pentru neprezentarea martorului
- cer prezervarea și administrarea probelor audio-video, ei nici că-i pasă
- întîmpinarea poliției conține greșeli și contradicții, deci e un document care nu putea fi luat în serios.
Eu consider că toate astea duc la concluzia de „gravă neglijență” a judecătoarei. Deoarece soluția e definitivă, cum ar trebui să procedez pentru ca judecătoarea să fie sancționată pentru „gravă neglijență”? Se face o reclamație la conducerea judecătoriei? La CSM? La Inspecția judiciară? Se dă în judecată?
Dacă nu am fost clar în termenii juridici, sentința e definitivă, deci nu există recurs. Cauzele de amendă contravențională nu au recurs sau alte căi de atac. Așa am ajuns la singura soluție de ripostă: invocarea gravei negljențe a magistratului (din motive precum cele prezentate).
Scrie clar pe sentință „IREVOCABILÔ. Totuși, poate cneva să se concentreze pe întrebarea mea? Anume procedura contra „gravei neglijențe” a magistratului? Se face o reclamație la conducerea judecătoriei? La CSM? La Inspecția judiciară? Se dă în judecată?