avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Judecata in fond - efecte asupra suspendarii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Judecata in fond - efecte asupra suspendarii contractului

o firma de prestari servicii pe baza de abonament, factureaza lunar serviciile prestate.
Un beneficiar nu plateste si facturile se tot aduna. La un numar de 5 facturi dupa tentativa de conciliere utilizatorul este chemat in instanta. Pe perioada actiunii intrucat compania continua sa furnizeze serviciu sunt emise noi facturi.

In opinia mea - pe durata procesului civil efectele contractului sunt suspendate (deci inclusiv facturarea). Este corect? care este baza legala?

Care este solutia corecta pentru viitor? Suspendarea contractului dupa N zile de intarziere si recuperarea creantelor?:((

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:19, 8 Martie 2013
Păi societatea acţionează în judecată beneficiarul pentru neplata serviciilor, dar îi furnizează în continuare serviciile? Hm ... I-a uitaţi-vă în contractul de prestări servicii nu aveţi clauză de reziliere / suspendare a executării contractului în caz de neplată a serviciilor prestate?
O soluţie pe viitor ar fi precizarea clară în cuprinsul contractului ce se întâmplă în cazul în care beneficiarul nu îşi îndeplineşte obligaţia de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)
Calcularea penalitatilor mariamadalina mariamadalina As avea si eu o intrebare...lucrez la o firma provider de internet si dorim sa trimitem somatii de plata clientilor nostrii restantieri....colaborarea noastra ... (vezi toată discuția)
Deconectare servicii televiziune avyinlove avyinlove Buna ziua, va rog sa ma lamuriti ce inseamna deconectarea unui serviciu conform articolului 3.11 a contractului \\" neplata serviciilor pana la 5 zile de ... (vezi toată discuția)