avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Deconectare servicii televiziune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Deconectare servicii televiziune

Buna ziua,

va rog sa ma lamuriti ce inseamna deconectarea unui serviciu conform articolului 3.11 a contractului " neplata serviciilor pana la 5 zile de la termenul de scadenta da dreptul upc sa procedeze la deconectarea clientului".Dupa deconectare se mai factureaza serviciile?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:40, 11 Iunie 2013
avyinlove a scris:
...ce inseamna deconectarea unui serviciu conform articolului 3.11 a contractului

Este vorba de un articol din contractul dvoastra in care scrie probabil ca daca nu platiti in 5 zile va taie cablul cum s-ar spune.

avyinlove a scris:
Dupa deconectare se mai factureaza serviciile?

Raspunsul il gasiti tot la dvoastra in contract la alt articol. Daca de exemplu nu a trecut un an sau doi de cand ati incheiat contractul este posibil sa va factureze in continuare pana la unul sau doi ani sau sa existe o clauza de reziliere, adica o anumita suma de plata.
cum sa factureze in continuare ceva neprestat (servicii)?!
Ii factureaza abonamentul timp de unul sau doi ani cum scrie in contract.
Exista multe situatii de acest gen, nu ar fi prima!

Apar doua situatii (dpmdv) : Ori beneficiarul face cerere de incetare si plateste taxa de reziliere (cat o fi ea), ori beneficiarul nu face nimic, ignora situatia (ca de obicei) si prestatorul ii factureaza in continuare.
in a 2-a situatie, nu 'nteleg ce "servicii" factureaza in continuare daca nu presteaza nimic (nu face nimic). pune si tva?

Sincer, nici eu nu inteleg de ce factureaza, dar am patit treaba asta si daca mi-ar fi povestit cineva nu as fi crezut. Am avut situatie cu compania de cablu (tv, internet si telefon) si cu compania de mobil. Au facturat cateva luni bune, apoi au actionat in judecata.

P.S. Mi s-a parut aberant, dar asa s-a intamplat in practica. Probabil ca daca aveam cunostinte juridice nu mi se mai parea aberant (a nu se citi, legal) ci normal!
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Probleme cu rds-ul lili5 lili5 Dupa ce am bheneficiat de net de la UPC si am fost multumita de prestatia lor m-a pus naiba sa trec la rds. Pe langa ca serviciile nu aveau continuitate, ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu societatea de cablu tv upc gaskoe gaskoe Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta. Acum 10 ani locuiam cu chirie, mai multe familii in aceeasi curte. Unul dintre chiriasi avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Judecata in fond - efecte asupra suspendarii contractului ContSters15310 ContSters15310 o firma de prestari servicii pe baza de abonament, factureaza lunar serviciile prestate. Un beneficiar nu plateste si facturile se tot aduna. La un numar de ... (vezi toată discuția)