Prietenul meu a fost ridicat de poliția norvegiana pe 22-02-2011, l-au ținut arestat 45 zile după care l-au trimis in Ro cu interdictia de 2 ani. Întrebarea mea este: se implinesc 2 ani pe data cand a fost ridicat sau după cele 45 zile?cele 45 zile se mai calculează? As fi foarte fericita daca ar putea veni :) sa nu mai astept pana in Aprilie. Multumesc si astept un răspuns, la mulți ani ptr toate doamnele :)
in cazul masurilor preventive, cum este cea a arestului, numarul zilelor efctuate in arest preventiv se deduc din eventuala pedeapsa executabila aplicata, de aceea nu este cazul in situatia dvs, calculati deci conform deciziei emisa de autoritatile norvegiene.
Problema este ca el nu are nici o foaie nici o hârtie de cand a fost expulzat. Nu își amintește daca măcar a avut. Am sa ma interesez. Imi inchipui ca daca intra in acesta tara si totuși nu a expirat interdictia o sa ajungă înapoi de unde a plecat??!
Nu stiu la cine sa ma interesez aici in Norway dar am înțeles ca interdictia nu se anulează automat, trebuie sa se ducă la ambasada Norvegiei??!! Aud tot felul de păreri, nu stiu unde cu exactitate găsesc răspuns la toate aceste lucruti