avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Drept penal - Decizia nr 145 din 09.12.2002 a CSJ
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Drept penal - Decizia nr 145 din 09.12.2002 a CSJ

Buna ziua,

Pun aceasta intrebare in forumul de jurisprudenta pentru ca mi se pare cel mai relevant situatiei. Daca totusi utilizatori sau membri mai experimentati considera formul de drept penal, sau altul, ca fiind locul optim, va rog sa ma anuntati printr-un raspuns, pentru a o muta.

Caut de cateva zile decizia nr 145 din 09.12.2002, pronuntata in dosarul nr 123/2002 de fosta Curte Suprema de Justitie a Romaniei, in complet de 9 judecatori. Am inteles de la un amic avocat ca, avand in vedere ca a fost pronuntata in complet de 9 judecatori, este publica si ar trebui sa o gasesc pe net, doar sa ma joc cu parametrii de cautare. Am tot facut asta dar nu reusesc sa gasesc efectiv decizia, ci doar faptul ca exista si numele inculpatului.
Cu toate ca nu cunosc acest dosar (123/2002), cu un oarecare grad de indulgenta, pot spune ca sunt inculpat intr-o speta asemanatoare, iar respectiva decizie, de care abia am aflat, mi-ar fi foarte utila.
Pentru cine este interesat, decizia se refera la THC-ul pus in evidenta in planta Cannabis Sativa (canepa "normala", care NU ESTE INTERZISA!), unde nu se poate stabili daca provine din inflorescentele florale sau fructifere si care nu justifica retinerea faptei de detinere in stare pura a substantei respective, in acceptiunea criteriilor ce au justificat indicarea ei in categoria drogurilor de mare risc, prevazute la punctul 49 din Tabelul nr I (legea 143/2000). Dubiul astfel creat va profita invinuitului conform principiului in dubio pro reo.
Anticipand unele raspunsuri, mentionez ca am un aparator ales in acest dosar, care mi-a spus ca poate obtine aceasta decizie spre sfarsitul lunii (martie 2013), cand are termen la Inalta Curte, prin cerere la arhiva lor. Problema consta in faptul ca este un proces relativ de durata si as avea nevoie de aceasta decizie in jurul datei de 12 aprilie 2013, cand, cel mai probabil, va fi primul termen in care chiar ne judecam pe fond. Stiu ca o pot depune si ulterior (atat la fond cat si la apel), dar as prefera sa o am disponibila la momentul optim, cand impactul ei ar putea fi sporit. In plus, nu doresc sa ajung la apel cu o eventuala hotarare negativa pentru mine, chiar daca poate fi modificata sau chiar casata. Motivele acestei dorinte tin de pareri personale cu privire la evolutia procesului, ce nu cred ca "dau bine" expuse public, dar au fundamente solide.

Orice opinie, sfat sau indicatie relevanta intrebarii sau spetei, este bine venita si apreciata.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 06:09, 25 Aprilie 2013
Nu cred ca poate fi vorba de o decizie pronuntata in complet de 9 judecatori.

Sfatul meu este sa vorbiti cu amicul avocat si sa va intelegeti cumva cu el sa mearga la dosar ca sa va obtina decizia respectiva daca exista.
Avand numarul de dosar se poate descurca, dar va repet, nu este o decizie pronuntata in complet de 9 judecatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare pe baza propriei delcaratii dorians dorians Am si eu o problema mai mult teoretica (in practica am rezolvat in alt mod :yes:) Poti sa fii condamndat DOAR pe baza propriei declaratii? La instantele de ... (vezi toată discuția)
Speta procedura penala MihaelaStancu02 MihaelaStancu02 In primul ciclu procesual Curtea de Apel, care a judecat fondul a omis sa se pronunte pentru 2 infractiuni pentru care inculpatul a fost trimis in judecata si ... (vezi toată discuția)
Conducerea pe drumurile publice cu o alcoolemie de 1,20 g/l alcool pur in sange ramiro86 ramiro86 Fiti amabili...imi poate cineva traduce si mie urmatoarea hotarare judecatoreasca in urma conducerii sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie de 1,20 ... (vezi toată discuția)